Compliment geschenk box verhoogt productiviteit en personeelsretentie.

De Compliment Box is een nieuw compliment geschenk concept: stijlvol uitgevoerd!

Iedereen weet dat goed personeel goud waard is. Bedrijven hebben echter niet altijd de middelen om aan alle wensen van hun personeel tegemoet te komen. Zeker als je geen mega budget hebt voor salarissen is dit een uitdaging.

Compliment geschenk

Onlangs kwam ik een nieuw compliment geschenk concept tegen: Compliment Box. Een product van Loyalty Makers uit Weesp.  Dit compliment geschenkpakket helpt managers die moeite hebben met complimentjes geven, waarderen, bedanken en verrassen van mensen.

Vraagje: Heb jij jouw collega’s  de laatste tijd wel genoeg herkend voor hun goede werk?

Een compliment geschenk krijgen werkt motiverend. Een compliment geven trouwens ook. Het is niet alleen een slimme manier om de algehele productiviteit te stimuleren. De kans dat jouw kostbaar getrainde personeel de deur uitloopt  – naar je concurrent – wordt een stuk kleiner.

De wonderen van waardering

CareerBuilder liet onderzoek doen onder 3.900 medewerkers in de VS met als doel het achterhalen wat mensen bindt aan een werkgever. Wat zijn de meest belangrijkste office perks? Wat motiveert medewerkers om bij bedrijven te blijven?

Niet verrassend is dat de meerderheid van de werknemers (70 procent), meldde dat het verhogen van de salarissen de beste manier is om het behoud van werknemers te stimuleren.

Opvallend genoeg gaf 50% van de werknemers aan dat ze geloofden dat uitloop van personeel zou afnemen als managers hun inspanningen alleen maar vaker zouden herkennen.

Maak van jezelf een aantrekkelijke werkgever

Wie houdt er nou niet van een cadeautje? Compliment geschenken en schouderklopjes hebben een positief effect op de werksfeer. Dus leg je collega af en toe eens goed in de watten, het kan geen kwaad! De manier waarop je met jouw personeel omgaat straalt af op de manier hoe klanten naar jouw merk kijken. Behandel je personeel zoals jij wilt dat ze met jullie klanten omgaan.