Complimentenkaarten verhogen werkgeluk personeel

Waarom YoungCapital gratis complimenten ansichtkaarten uitdeelt aan bedrijven

“Vertel me nu eens, HR, hoe werkt dat, hoe creëer je zo´n geweldige ´work place culture´, die van al je medewerkers echte ´stars´ maakt? Sterren die steeds weer nieuwe klanten weten te winnen, die echte ‘commitment’ tonen (en voelen!), goed in hun vel zitten, zelden ziek zijn en voortdurend je roem als ‘beste werkgever’ verspreiden?  En die, laten we eerlijk zijn, ervoor zorgen dat de organisatie beter presteert?”

“Het is niet de baan waarom mensen ontslag nemen, het is meestal de baas.”

Medewerkersonderzoek

Elke drie maanden een enquête houden onder de collega’s of ze wel tevreden zijn met hun werk is in elk geval niet genoeg. Zeker niet als er verder niets verandert. Iedereen weet, dat de meeste mensen nauwelijks respect kunnen opbrengen voor hun direct leidinggevende: “het is niet de baan waarom mensen ontslag nemen, het is meestal de baas.” . De betrouwbaarheid van de antwoorden die mensen geven op rituele bevragingen is niet bijzonder groot!

Employee engagement

Echt engagement, echte betrokkenheid ontstaat alleen, zo wijst onderzoek steeds uit, wanneer werknemers zich gewaardeerd weten, gekend en erkend als belangrijke stakeholder. Pas dan voelen ze zich (mede) verantwoordelijk voor de organisatie, en doen ze uit zichzelf hun uiterste best.  En daarbij speelt de direct leidinggevende een cruciale rol! De sleutel tot meer werkgeluk zit ’m in een gebaar. De impact van waardering ontdekte William James al ruim 100 jaar geleden.

Geef meer complimenten dan kritiek

Overdrijf je daarmee al snel, met complimenten?  Niet volgens Jessica Noordermeer van YoungCapital. Zij citeert experts die zeggen dat je liefst vier keer zo vaak je medewerker moet prijzen als dat je kritiek uit. Daarvoor kun je alle manieren gebruiken die je maar kunt bedenken, van alle medewerkers samen persoonlijk  paginagroot bedanken, zoals de Lidl, tot een individuele publieke veer op iemands hoed op je socialmediakanalen. Als het maar oprecht gemeend is, en geen los gebaar!

Lees ook:  Inclusiefje: een soort aaibare Loesje

Complimentkaarten collega’s

De impact van waardering tonen is groter dan je denkt. Het is cruciaal voor je succes als onderneming. Wil je zelf met complimenten gaan strooien? Datzelfde Young Capital ondersteunt deze boodschap door toepasselijke swag uit te delen – in ruil voor je NAW-gegevens natuurlijk voor in hun prospect database.

De gratis complimentenkaarten helpen werkgevers oprechte waardering uitspreken naar medewerkers. En met de actie werft het uitzendbureau waardevolle leads voor hun sales afdeling. 

complimentenkaarten youngcapital campagne werkgeluk personeel
Credits: YoungCapital

Ze bieden een keur aan gratis ‘Thank you’ ansichtkaarten aan. Met deze complimentenkaarten kunnen werkgevers hun waardering uiten.  Dankzij complimentenkaartjes kun je, zelfs op afstand, collega’s een compliment geven. Handig als je thuiswerkers in dienst hebt. Maar een fysieke kaart sturen is sowieso een mooi gebaar!

Opvallend

YoungCapital is een recruiter annex uitzendbureau, die/dat naar eigen zeggen liefst 16.000 flexwerkers per dag ‘aan het werk heeft’. Eigenlijk vind ik dat een beetje raar, dat juist een flexwerkerverhuurder het over het belang van tevreden werknemers en bedrijfscultuur heeft. Ze beweren zelfs, dat “zoiets simpels als het inhuren van een flexkracht jou dé benchmark qua werkgeluk zou opleveren.” Nou geloof ik graag dat je af en toe gered wordt door een ingehuurde flexkracht. Maar of die zélf zo gelukkig zijn met hun onzeker bestaan…

En die fantastische bedrijfscultuur is ook een ding van het verleden. Als je Paul Michelman van MIT  mag geloven: in de ‘networked enterprise’ die alleen bemand wordt  door passanten, kun je daarvan echte ‘commitment’ verwachten?  Hoeveel bedankje-kaartjes ze ook stuurt???