Coolblue kerstpakket: wij zijn cool

thumbnail

Coolblue laat zien hoe je het kerstpakket en contentmarketing inzet voor je arbeidsmarktcommunicatie.

Het kerstpakket is een krachtig communicatiemiddel. De bekende webwinkel grijpt kerstpakketten vaker aan om positief in beeld te komen. In september 2015 gaven ze een kerstfeest voor het personeel. Kerst in september!? Alle medewerkers werden getrakteerd op een kerstontbijt en kerstpakket. In de tussentijd lag het werk even stil, maar dat was geen enkel probleem voor hun logistiek:

Logistiek wilde weten of ze klaar zijn voor Kerst. Daarom legden ze het werk voor vier uur stil, om vervolgens alles in één uur te verwerken.

Arbeidsmarktcommunicatie

Trendwatchers en vakbladen zijn het erover eens: het vakgebied recruitment raakt steeds meer verweven met het vakgebied marketing. Het kerstpakket is niet alleen een dankjewel voor je personeel. Het laat ook zien hoe jij je personeel bedankt.

Wanneer je zoals Coolblue, beste webwinkel van 2017, op topniveau opereert, dan grijp je elke kans om je als werkgever te profileren met het oog op talentmanagement en recruitment. Op Glassdoor wordt het kerstpakket van Coolblue zelfs genoemd als belangrijke arbeidsvoorwaarde.

Arbeidsmarktcommunicatie is een relatief jong vakgebied, waar nog niet zoveel literatuur over is geschreven. Slechts enkele bedrijven hebben een speciale strategie hiervoor uitgedacht. En één daarvan is Coolblue.

Employer branding

In dit stukje owned media, het Coolblue kerstpakket unboxing filmpje op Linkedin en facebook wordt door een medewerker van Coolblue het gehele kerstpakket uitgepakt en van commentaar voorzien. Er werden 5 Coolblue kerstpakketten verdeeld onder mensen die het filmpje van commentaar voorzien op Linkedin. In 5 dagen tijd is het bericht 4.115 keer interessant gevonden en 410 mensen gaven commentaar.

Geschenk goeroe, gadget fanaat en branding baas.
Terug omhoog