Hoe doe je dat? Relatiegeschenken budget doneren aan het goede doel

Deze bedrijven doneren hun relatiegeschenken budget aan goede doelen

Bij steeds meer bedrijven maakt het relatiegeschenk plaats voor een donatie aan goede doelen. Maar hoe doe je dat, en waarom zou je dit willen doen?

Elke medewerker bepaalt bij Ictivity

Bij Ictivity kozen ze ervoor om geen relatiegeschenken of flesje wijn te geven aan zakenrelaties. In plaats daarvan schenkten ze een financiële bijdrage aan Bikers Against Child Abuse, Cliniclowns en Stichting Help Haïti.

“Het schenken aan een goed doel is misschien niet zo bijzonder, maar de selectie van deze organisaties was dit zeker wel”

Geert Visser, directeur van Ictivity

Tip: je kunt als bedrijf ook goed inhaken op actuele events zoals foute kersttruiendag. Een leuke manier om publiciteit te genereren en tegelijkertijd een goed doel te steunen. Oh ja, kan ook leuk zijn voor je medewerkers die van verkleden houden.

Tip: Wanneer je relatiegeschenk budget al besteed is, maar je nog wel overgebleven relatiegeschenken hebt liggen. Bijvoorbeeld vanwege een nieuwe merknaam, overname of omdat er simpelweg te ruim is ingekocht voor een voltooide campagne. Die oude relatiegeschenken kun je ook doneren.

Met het uitbrengen van een stem bepaalde elke medewerker van Ictivity aan welk goed doel hij een kerstbijdrage wilde schenken. Voor elk van de goede doelen geldt, dat er een persoonlijk verhaal van een medewerker achter schuilt.

“Het schenken aan een goed doel is misschien niet zo bijzonder, maar de selectie van deze organisaties was dit zeker wel. We vinden het belangrijk om initiatieven te steunen die een speciale betekenis hebben voor onze medewerkers,” aldus Geert Visser, directeur van Ictivity.

Relatiegeschenken budget doneren
Overhandiging cheque aan Anne Marie Imbens, Hoofd Bedrijfsbureau CliniClowns

Knuffelberen

Een drietal organisaties heeft ondertussen de cheque overhandigd gekregen. Bikers Against Child Abuse helpt kinderen lichamelijk, geestelijk of seksueel misbruikt zijn zich weer veilig te voelen. De donatie van Ictivity wordt ingezet voor de aanschaf van knuffelberen, die kinderen krijgen als ze zich aanmelden bij de ‘B.A.C.A.-familie’. De stichting Cliniclowns zorgt jaarlijks voor een lach bij 90.000 zieke en gehandicapte kinderen. En de Stichting Help Haïti kan de bijdrage van Ictivity goed gebruiken bij de wederopbouw van een school in Cholette/Petite Riviere des Nippes, die zware schade opliep door orkaan Matthew.

Lees ook:  Avocado cadeau: wollen sok

Blok Plaatmateriaal plant 300 bomen

Blok Plaatmateriaal is specialist in het leveren en verwerken van decoratief en constructief plaatmateriaal. Dit bedrijf geeft het hele jaar door op verschillende manieren invulling aan MVO. Dit doen zij door o.a. het sponsoren van goede doelen, zoals KWF.

In 2019 heeft het bedrijf besloten geen geschenk te geven om haar relaties te bedanken. In plaats daarvan schenken zij het budget aan een goed doel, Trees for All. Dit was voor hen de eerste keer dat het relatiegeschenk ruimte maakte voor een goed doel.

Hout is de basis van onze onderneming. Met dit symbool willen wij aangeven dat wij op zorgvuldige wijze omgaan met de natuur.

Jan Blok, directeur Blok Plaatmateriaal

MVO

In feite is dit een geschenk aan de samenleving. Want iedereen profiteert. Een boom als cadeau geven is daarom een positief gebaar. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Met de donatie van Blok Plaatmateriaal plant het bedrijf meer dan 300 bomen. Met dit initiatief laat Blok Plaatmateriaal zien hoe belangrijk de natuur voor hen is en dat ze er bewust mee omgaan.

Blinck maakt goodiebags voor arme mensen

Veel mensen in Nederland kunnen maar amper de eindjes aan elkaar knopen. Om die reden heeft schoonmaakorganisatie Blinck besloten om in 2019 aan hun gewaardeerde klanten geen relatiegeschenk te geven, maar namens Blinck Schoon BV (en namens hun klanten) een goodiebag te geven aan minderbedeelde mensen in onze samenleving. 

schoonmaakbedrijf doneert relatiegeschenken aan goed doel
Collega’s van schoonmaakbedrijf maken goodiebags voor stichting Wensjes

Blinck heeft daarvoor de samenwerking gezocht met Stichting Wensjes. De stichting biedt tijdelijk hulp aan minderbedeelde mensen in Almere. Wensjes verstrekt binnen 24 uur noodhulp in de vorm van levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. De goodiebags werden uitgedeeld tijdens het kerstdiner voor minderbedeelden en eenzame mensen op tweede kerstdag.

Lees ook:  Duurzame relatiegeschenken inkopen. Kan dat?

Ben je geïnspireerd door de bedrijven die hun relatiegeschenken budget doneren aan deze goede doelen? Ga dan op zoek naar een goed doel die jullie hulp kan gebruiken. Vergeet je actie niet te delen met (lokale)media, je klanten en personeel!

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.