Boom cadeau voor bedrijven

Geef als relatiegeschenk eens een boom cadeau! En verminder zo de CO2-voetafdruk van je organisatie

Al zolang wij mensen ervoor kozen om op een vaste plek te gaan wonen, hebben we bomen geplant. Om een geboorte te vieren, om fruit of noten dichtbij te hebben, en de laatste tijd als goedmakertje voor onze vliegschaamte. Ik was een beetje aarzelend, eerst, over een boom weggeven als relatiegeschenk. Nu ben ik om!

Primaklima

Zo zag ik hoe onze buren bij Primaklima kunnen berekenen hoe groot hun persoonlijke CO2-voetafdruk is, waarna zij ook meteen kunnen berekenen voor hoeveel ‘spende’ (lees: herstelbetaling) zij die footpint via de aanplant van bomen kunnen  compenseren! Primaklima blijkt “ de oudste non-profit organisatie in Duitsland, die gespecialiseerd is in het realiseren van bosprojecten voor klimaatbescherming, overal in de wereld. De Duitse consumentenbond beoordeelde de klimaatprestaties van Primaklima als de beste investering van schaamtegiften!

de beste investering van schaamtegiften

Ondernemers

De organisatie werkt ook graag en veel samen met ondernemers, die een eenvoudige manier zoeken om hun bedrijfsmatige CO2-footprint te compenseren. Via deelnemen in de Primaklima-projecten kunnen zij volledig voldoen aan de doelstellingen in het akkoord van Parijs om vanaf 2050 geheel klimaatneutraal te opereren.

Das sinnvolle Weihnachtsgeschenk: Ein etwas anderer Weihnachtsbaum

En inderdaad, je kunt als onderneming hier ook een alternatief kerstgeschenk laten versturen – zij het min of meer virtueel. “Een boomgeschenk is een geweldige manier om tegelijkertijd iets nuttigs en moois weg te geven!” de ontvanger krijgt een persoonlijk certificaat, met zijn/haar én jullie naam erop: jullie hebben samen iets voor het milieu gedaan!

Lees ook:  Chocolade boodschap versturen met chocolade telegram

Case: klanten bedanken met een boom cadeau

Affiliprint verspreidt in opdracht van grote adverteerders vouchers, cadeaubonnen en productmonsters via webshops, tijdschriften en kranten. Het bedrijf is actief in 32 landen en bereikt grofweg 150 miljoen huishoudens.

Je kunt je voorstellen: dit staat gelijk aan een hele grote berg papier. Daarom werken ze samen met EdenProjects om extreme armoede te verminderen en gezonde bossen te herstellen. Dat doen ze door lokale dorpelingen in dienst te nemen om bomen te planten.

Voor elke 1.000 inserts die ze produceren, wordt een boom geplant in Madagascar. En als kerstgeschenk ontvingen hun klanten dit jaar, je raadt het misschien al, een boom cadeau!

Boom cadeau bestellen

De wereld letterlijk ene stukje groener maken kan met brievenbus bomen. Zo maak je iemand blij met een cadeau dat als het goed is jarenlang meegaat! Kies vor een olijfboom of acacia. Je kunt ook gaan voor de koffie- of theeplant! 

Groei & kracht

Eerder noemde ik al – met enige reserve – de mogelijkheid om een boom te geven als relatiegeschenk. Liever een plant geven, want je hebt wel ruimte nodig voor dit relatiegeschenk idee. Maar nu begin ik er toch wat positiever tegenaan gaan kijken. 

Want een boom staat symbool voor groei en kracht. Twee dingen die perfect aansluiten op de boodschap die je als bedrijf wilt overbrengen op je klanten. Overweeg jij ook een boom als relatiegeschenk te geven? Wellicht is dit ook een goed idee voor onze Natuurmonumenten. Al leken die dezer dagen vooral bomen te kappen in plaats van te planten…