Zeg het met groene planten (cadeautip)

Denk je bij relatiegeschenken ook zo graag outside of the box? Dan geef je geen bloemen maar groene planten cadeau.

Deze plantjes zitten verpakt in een opvallende box, dat dan weer wel...

Al zolang wij mensen bestaan, zeggen we het met bloemen.  Al in 1917 verzon  de Society of American Florists de slagzin ‘Say it with flowers’. Een rode roos is een duidelijke boodschap, een geheime liefde verklaar je liever met een gardenia, wil je een afspraakje dan stuur je een geranium. Maar helaas, bloemen verwelken en scheepjes vergaan, dus is een groene plant een duurzamer relatiegeschenk in deze tijden.

Groene planten cadeau in een box

Blooms out of the box is een nieuwe loot aan de duurzame-geschenkenstam. Simon Speelman en Erna Ebbinge bedachten zelfs een driedubbel ‘circulaire’ verpakking voor hun groene boodschappen: gemaakt van gecertificeerd hout en landbouwafval, meteen bruikbaar als pot of vaas, en zelf natuurlijk ook weer probleemloos afbreekbaar. Niets hoeft weggegooid, alles heeft een dubbele functie.

Bedrukte cadeauverpakking

Blooms out of the Box komen in een houten kistje (met jullie logo), dat meteen een plantenbak plus waterreservoir is, waardoor de ontvanger weken lang niet naar de planten hoeft om te kijken.

Stevig verpakt in een robuuste houten kist verwacht je een fles wijn, maar waar wijn je hoofdpijn bezorgt, neemt Blooms out of the Box die juist weg.

Duurzaam briefje erbij

Het begeleidend schrijven wordt gedrukt op paperwise papier, de minimale CO2-footprint van Blooms out of the Box zelf wordt gecompenseerd via aanplant van nuttige bamboe in Oeganda. Van die bamboe worden dan weer de potjes in het kistje gemaakt.

Lees ook:  MTV liet deze dildo bedrukken, maar waarom?

Is jouw bedrijf ook helemaal MVO good busy? En wil je ook een extreem duurzame boodschap verspreiden, maar je weet niet hoe? Say it dan met: blooms out of the box! Of check de top 5 mooiste relatiegeschenk bloemen & planten ff.

Specs Blooms out of the Box:

Bij dit bedrijf zijn ze bijna obsessief bezig geweest met het thema duurzaamheid. Het is daarom veilig om te stellen dat je hiermee een super groene indruk maakt op je klant.

  • De BloomsBox is van FSC gecertificeerd dennenhout gemaakt. Door de verzendverpakking ook als pot te gebruiken benut je de kist optimaal en voorkom je onnodig verpakkingsafval.
  • De waterdichte binnenkant van de BloomsBox is van gerecycled karton gemaakt.
  • De potjes om de planten zijn voor 100% van bamboe gemaakt. De potjes kunnen gerecycled worden als papier.
  • De planten zelf komen bij kwekers vandaan met een MPS-A keurmerk. Dit betekent dat het gebruik van energie en gewasbeschermingsmiddelen tot het minimaal noodzakelijke wordt beperkt. De kruiden in de kruidenversie zijn eetbaar en voldoen aan alle Europese normen.
  • De touwtjes waarmee de planten water opnemen zijn gemaakt van 100% katoen. Ze zitten met een houten stokje in de plantjes gestoken.
  • Om de planten tijdens het verzenden in het kistje te beschermen zijn deze verpakt in een biologisch afbreekbaar zakje.
  • Al het papier dat ze gebruiken voor hun communicatie-uitingen is gemaakt van Paperwise. Dit papier wordt gemaakt van afvalproducten uit de landbouw. Er wordt alleen maar groene energie gebruikt voor het productieproces. De milieu-impact van dit papier is daardoor 47% lager dan van FSC gecertificeerd papier en 29% lager dan van gerecycled papier.