5 mooiste relatiegeschenk bloemen & planten

thumbnail

Je wilt als relatiegeschenk bloemen of planten geven. Maar wat zijn nou mooie?

Voor jouw gemak heb ik even de meest hippe relatiegeschenk bloemen / planten van dit moment op een rij gezet. Scheelt je weer een hoop zoekwerk.

Waarschuwing: ik heb (bijna) geen verse snijbloemen in dit rijtje gezet, want die kennen we wel. Planten zijn trouwens de nieuwe bloemen. Maar dat wist jij vast al.

Top 5 relatiegeschenk bloemen en planten

 1. Hippe brievenbus bloemen (via Bloompost) of droogbloemen (via Bloomon)
 2. Luchtplantjes (via Bloompost)
 3. Luchtzuiverende powerplanten (Bijvoorbeeld van Ogreen)
 4. Ecosystemen (meer lezen over weckpot planten)
 5. Cadeau boom (niet altijd de beste keuze)

1. Hippe brievenbus & droogbloemen

Bijzondere brievenbus bloemen en droogbloemen zijn terug, jawel! Alles komt terug. De afgelopen tien, twintig jaar was het not done om hiermee aan te komen, maar die tijd is alweer voorbij. Droogbloemen zijn trendy en ultra hip. Neem de bijzondere celosia cristata. Deze bijzondere bloem is ook wel bekend als de Hanekam. Omdat de bloem dwars groeit en daarop lijkt. Die zit o.a. in het gave brievenbus geschenk van Bloomon.

Brievenbus reageerbuis bloemen: bloomparty

Tip: Bloomparty van Bloompost zijn 4 staande vaasjes gevuld met een paar hele bijzondere bloemen. En dat hele pakket past gewoon door de brievenbus!

 • Geschikt voor brievenbus verzending
 • Lengte bloemen 25cm
 • Inclusief 4 vaasjes + houten standaard
 • Uitleg & tips
 • Direct van de kweker
 • Gegarandeerd vers
 • Echte hippe bloemen: gerst, veronica, distel, pauweveer, ornitogalum

Brievenbus droogbloemen: flowergram

Disclaimer op afbeeldingen: het assortiment wisselt per seizoen, dus sommige bloemen zijn nu misschien niet opgenomen in de flowergram 🙂

Vet mooie droogbloemen op een rij. Met als sterren-trio de sierlijke Miscanthus met een warme gloed, een sneeuwbal van de katoentak en een zacht konijnenstaartje, de Lagurus. Het zijn niet mijn woorden, het is een creatie van Bloomon.

 • Inclusief houten podium
 • Verpakt in stijlvol doosje met feestelijke uitstraling
 • Persoonlijk kaartje optioneel (+ €1,95)
 • Gratis verzending
 • Voor 19.00 uur besteld, morgen bezorgd (wo – za)

2. Luchtplantjes

Dit bloempje is een plantje, maar het staat ook mooi op je bureau hoor! De luchtplantjes leven van lucht. Dus ze hebben geen aarde nodig. Wel verzorging. Ze worden daarom geleverd in een mooi kartonnen doosje met verzorgingstips. Om het luchtplantje leuk te presenteren, krijg je er een houten voetje met koperen standaard bij.

 • Lengte houder / standaard van het plantje ca. 20-25 cm
 • 2 Tillandsia luchtplantjes
 • 2 koperen houders op houten blokje
 • Uitleg en verzorging tips
 • Verzending via brievenbus post
 • Persoonlijke boodschap mogelijk op kaartje

3. Luchtzuiverende bloemen

Slimme planten zuiveren de lucht die wij moeten inademen op slecht geventileerde kantoren. Muffe werkplekken worden dankzij deze smart plants letterlijk en figuurlijk opgefrist. Zo moeten wij geloven. Hoe dan ook, deze plantjes zien er tof uit. En ja ze produceren niet alleen zuurstof, maar filteren daarnaast ieniemienie beetjes schadelijke stoffen uit de lucht. Je hebt ze van het merk Ogreen, maar je kunt ook leuke cadeau setjes kopen van dezelfde soort planten bij Plantje.nl.

4. Koffieplant weckpot

Weckpot planten of ecosystemen met koffieplantjes zijn een goed alternatief voor het standaard boeket. Het grootste voordeel van weckpot planten is dat ze GEEN verzorging nodig hebben. Zet hem alleen even op een strategische plek – niet in direct zonlicht, of boven een kachel. En je bent klaar. Je hebt jaren plezier van ecosystemen en je hoeft ze nooit water te geven. Echt waar: nooit!

5. Boom kado

Als je dan toch groen bezig bent met je bedrijf, waarom geef je dan niet gewoon meteen een hele boom kado. Ja dat vraag ik mij ook af. Ik twijfel eigenlijk of iedereen hier zo happy mee is. Je hebt wel ruimte nodig voor dit relatiegeschenk idee. Maargoed, voor de volledigheid dan maar, op nummer vijf. De cadeau boom! O.a. verkrijgbaar via Fairplant BV in Emmeloord.


Waarom zou je bloemen
of planten
als relatiegeschenk geven?

Tot slot dan nog even dit. Net als grote flessen dure champagne, passen bloemen goed bij feestelijke gebeurtenissen. En het voordeel van planten is dat ze langer in leven blijven dan gewone bloemen. De ontvanger van jouw relatiegeschenk kan ermee pronken op kantoor, en dat zal een positieve indruk maken op jullie relatie.

Geschenk goeroe, gadget fanaat en branding baas.
Terug omhoog