5 mooiste relatiegeschenk bloemen & planten

thumbnail

Je wilt als relatiegeschenk bloemen of planten geven. Maar wat zijn nou mooie?

Voor jouw gemak heb ik even de meest hippe relatiegeschenk bloemen / planten van dit moment op een rij gezet. Scheelt je weer een hoop zoekwerk.

Waarschuwing: ik heb geen verse snijbloemen in dit rijtje gezet, want die kennen we wel. Planten zijn trouwens de nieuwe bloemen. Maar dat wist jij vast al. De enige bloemen in deze stijlvolle top lijst zijn gedroogde.

Top 5 relatiegeschenk bloemen en planten

 1. Droogbloemen (via Bloomon)
 2. Luchtplantjes (via Bloompost)
 3. Luchtzuiverende powerplanten (Bijvoorbeeld van Ogreen)
 4. Ecosystemen (meer lezen over weckpot planten)
 5. Cadeau boom (niet altijd de beste keuze)

1. Droogbloemen

Droogbloemen zijn terug, jawel! Alles komt terug. De afgelopen tien, twintig jaar was het not done om hiermee aan te komen, maar die tijd is alweer voorbij. Droogbloemen zijn trendy en ultra hip. De bijzondere celosia cristata zit in dit mooie relatiegeschenk droogbloemen setje. Deze bijzondere bloem is ook wel bekend als de Hanekam. Omdat de bloem dwars groeit en daarop lijkt. Het hele pakket inclusief houten standaard voor de bloemen is duurzaam en handgemaakt in Nederland.

 • Geschikt voor brievenbus verzending
 • Mooie gedroogde bloemen (incl. Hanekam / Celosia Cristata )
 • Inclusief stijlvolle houten balkje om de droogbloemen op te zetten
 • Luxe verpakking, eventueel met persoonlijk kaartje
 • Voor 19.00 uur besteld, morgen bezorgd (wo – za)
 • Bezorging via PostNL (€ 1,95 bezorgkosten)

2. Luchtplantjes

Dit bloempje is een plantje, maar het staat ook mooi op je bureau hoor! De luchtplantjes leven van lucht. Dus ze hebben geen aarde nodig. Wel verzorging. Ze worden daarom geleverd in een mooi kartonnen doosje met verzorgingstips. Om het luchtplantje leuk te presenteren, krijg je er een houten voetje met koperen standaard bij.

 • Lengte houder / standaard van het plantje ca. 20-25 cm
 • 2 Tillandsia luchtplantjes
 • 2 koperen houders op houten blokje
 • Uitleg en verzorging tips
 • Verzending via brievenbus post
 • Persoonlijke boodschap mogelijk op kaartje

3. Luchtzuiverende bloemen

Slimme planten zuiveren de lucht die wij moeten inademen op slecht geventileerde kantoren. Muffe werkplekken worden dankzij deze smart plants letterlijk en figuurlijk opgefrist. Deze toffe plantjes produceren niet alleen zuurstof, maar filteren daarnaast schadelijke stoffen uit de lucht. Ze verbeteren de luchtvochtigheid en zien er ook heel erg mooi uit. Je hebt ze van het merk Ogreen, maar je kunt ook leuke cadeau setjes kopen van dezelfde soort planten bij Plantje.nl

4. Koffieplant weckpot

Weckpot planten of ecosystemen met koffieplantjes zijn een goed alternatief voor het standaard boeket. Het grootste voordeel van weckpot planten is dat ze nagenoeg GEEN verzorging nodig hebben. Zet hem alleen even op een strategische plek – niet in direct zonlicht, of boven een kachel. En je bent klaar. Je hebt jaren plezier van ecosystemen en je hoeft ze nooit water te geven. Echt waar: nooit!

5. Boom kado

Als je dan toch groen bezig bent met je bedrijf, waarom geef je dan niet gewoon meteen een hele boom kado. Ja dat vraag ik mij ook af. Ik twijfel eigenlijk of iedereen hier zo happy mee is. Je hebt wel ruimte nodig voor dit relatiegeschenk idee. Maargoed, voor de volledigheid dan maar, op nummer vijf. De cadeau boom! O.a. verkrijgbaar via Fairplant BV in Emmeloord.


Waarom zou je bloemen
of planten
als relatiegeschenk geven?

Tot slot dan nog even dit. Net als grote flessen dure champagne, passen bloemen goed bij feestelijke gebeurtenissen. En het voordeel van planten is dat ze langer in leven blijven dan gewone bloemen. De ontvanger van jouw relatiegeschenk kan ermee pronken op kantoor, en dat zal een positieve indruk maken op jullie relatie.

Geschenk goeroe, gadget fanaat en branding baas.
Terug omhoog