5 mooiste relatiegeschenk bloemen & planten

Je wilt als relatiegeschenk bloemen of planten geven. Maar wat zijn nou mooie bloemengeschenken?

Voor jouw gemak heb ik even de meest hippe relatiegeschenk bloemen / planten van dit moment op een rij gezet. Scheelt je weer een hoop zoekwerk.

Waarschuwing: ik heb (bijna) geen verse snijbloemen in dit rijtje gezet, want die kennen we wel. Planten zijn trouwens de nieuwe bloemen. Maar dat wist jij vast al.

Top 5 relatiegeschenk bloemen en planten

 1. Hippe brievenbus bloemen (via Bloompost) of droogbloemen
 2. Luchtplantjes (via Bloompost)
 3. Luchtzuiverende powerplanten (Bijvoorbeeld van Ogreen)
 4. Ecosystemen (meer lezen over weckpot planten)
 5. Cadeau boom (niet altijd de beste keuze)

1. Hippe brievenbus & droogbloemen

Bijzondere brievenbus bloemen en droogbloemen zijn terug, jawel! Alles komt terug. De afgelopen tien, twintig jaar was het not done om hiermee aan te komen, maar die tijd is alweer voorbij. Droogbloemen zijn trendy en ultra hip. Neem de bijzondere celosia cristata. Deze bijzondere bloem is ook wel bekend als de Hanekam. Omdat de bloem dwars groeit en daarop lijkt. Die zit o.a. in het gave brievenbus geschenk van Bloompost.

Brievenbus reageerbuis bloemen: bloomparty

Tip: Bloomparty van Bloompost zijn 4 staande vaasjes gevuld met een paar hele bijzondere bloemen. En dat hele pakket past gewoon door de brievenbus!

 • Geschikt voor brievenbus verzending
 • Lengte bloemen 25cm
 • Inclusief 4 vaasjes + houten standaard
 • Uitleg & tips
 • Direct van de kweker
 • Gegarandeerd vers
 • Echte hippe bloemen: gerst, veronica, distel, pauweveer, ornitogalum

Brievenbus droogbloemen: hip en trendy cadeau

bloemen brievenbus kado met briefkaart standaard

Vet mooi droogbloemen boeketje. Een origineel brievenbuscadeau waarmee je iemand een blijvende herinnering bezorgd. Want het zijn natuurlijk droogbloemen.

Lees ook:  Meer omzet en herhaalaankopen voor je wijn webshop

De stijlvolle houten standaard biedt ruimte aan twee schattige vaasjes met prachtige droogbloemen en heeft bovendien een ereplek voor jouw persoonlijke wenskaart.

 • Inclusief houten podium
 • Verpakt in stijlvol doosje met feestelijke uitstraling
 • Persoonlijk kaartje optioneel (+ €1,95)
 • €14,95 excl. €2,95 verzendkosten
 • Voor 23.00 besteld is morgen bezorgd (M.u.v. Zondag)

Brievenbus droogbloemen boeket

Een kant-en-klaar droogbloemen boeket bestel je voor €13,95 excl. €2,95 verzendkosten. Ook deze past gewoon door een brievenbus, dus je hoeft niet thuis te zijn om te wachten op de bezorger.

2. Luchtplantjes

Dit bloempje is een plantje, maar het staat ook mooi op je bureau hoor! De luchtplantjes leven van lucht. Dus ze hebben geen aarde nodig. Wel verzorging. Ze worden daarom geleverd in een mooi kartonnen doosje met verzorgingstips. Om het luchtplantje leuk te presenteren, krijg je er een houten voetje met koperen standaard bij.

 • Lengte houder / standaard van het plantje ca. 20-25 cm
 • 2 Tillandsia luchtplantjes
 • 2 koperen houders op houten blokje
 • Uitleg en verzorging tips
 • Verzending via brievenbus post
 • Persoonlijke boodschap mogelijk op kaartje

3. Luchtzuiverende plantgeschenken

Slimme planten zuiveren de lucht die wij moeten inademen op slecht geventileerde kantoren. Muffe werkplekken worden dankzij deze smart plants letterlijk en figuurlijk opgefrist. Zo moeten wij geloven. Hoe dan ook, deze plantjes zien er tof uit. En ja ze produceren niet alleen zuurstof, maar filteren daarnaast ieniemienie beetjes schadelijke stoffen uit de lucht. Je hebt ze van het merk Ogreen, maar je kunt ook leuke cadeau setjes kopen van dezelfde soort planten bij Plantje.nl.

4. Koffieplant weckpot

terrarium ecosysteem

Een terrarium met mosplantjes, weckpot planten of ecosystemen met koffieplantjes zijn een goed alternatief voor het standaard boeket. Het grootste voordeel van ecosystemen is dat ze GEEN verzorging nodig hebben. Zet hem alleen even op een strategische plek – niet in direct zonlicht, of boven een kachel. En je bent klaar. Je hebt jaren plezier van ecosystemen en je hoeft ze nooit water te geven. Echt waar: nooit!

Meer info over het mos terrarium als relatiegeschenk

5. Boom kado

Als je dan toch groen bezig bent met je bedrijf, waarom geef je dan niet gewoon meteen een hele boom kado. Ja dat vraag ik mij ook af. Ik twijfel eigenlijk of iedereen hier zo happy mee is. Je hebt wel ruimte nodig voor dit relatiegeschenk idee. Maargoed, voor de volledigheid dan maar, op nummer vijf. De cadeau boom! O.a. verkrijgbaar via Fairplant BV in Emmeloord.

Lees ook:  DIY blanco puzzel cadeau voor kids (brievenbus proof)

Waarom zou je bloemen
of planten
als relatiegeschenk geven?

Tot slot dan nog even dit. Net als grote flessen dure champagne, passen bloemen erg goed bij feestelijke gebeurtenissen. En het voordeel van planten is dat ze langer in leven blijven dan gewone bloemen. De ontvanger van jouw relatiegeschenk kan ermee pronken op kantoor, en dat zal een positieve indruk maken op jullie relatie.