Wereldspaardag 2021 inhaker

Dubbel effect: Baumpatenschaften in plaats van bedrukte kalenders en pennen op wereldspaardag 2021

Binnenkort, op 31 oktober aanstaande, is het wereldwijd weer Wereldspaardag. In 1924 werd deze dag door het World Savings and Retail Banking Institute bedacht, om mensen bewust te maken van het belang van sparen – niet allen voor zichzelf, maar ook voor de economie als zodanig. 

Overal gaat dat blijkbaar gepaard met giveaway-acties door diezelfde spaarbanken. A al moet ik eerlijk bekennen dat ik me niet herinner ter gelegenheid van die dag ooit iets gekregen te hebben van mijn (rabo)bank.

150 bomen in plukboomgaard

Hoe dat ook zij: natuurlijk doen ook hier zich de laatste trends in relatiegeschenken gelden. Zo organiseert Sparkasse Trier ( vergelijkbaar met de vroegere lokale rabobanken!) rond 29 oktober drie weken lang lopende verloting. Van 18 oktober tot 7 november 2021 worden in totaal 150 ‘Baumpatenschaften‘ of boom-peetouderschappen (!) verloot. Met andere woorden: de bank geeft niet zomaar die bomen weg, nee, er is een winactie bij bedacht dat ook nog eens 150 individuen mee laat delen in de eer ( en de resulterende communicatie in de media!). De bomen worden geplant naast het Trierse industriepark Föhren.

Sparkasse is groen

Daarmee laat Sparkasse Trier zien, zegt zij, dat zij veel waarde hecht aan de buurt ( de klanten!), aan  duurzaamheid en de ESG-criteria (E = environment, S = social, G = good governance). In plaats van het budget te besteden aan relatiegeschenken en jaarkalenders wil de bank steun betuigen aan een plaatselijk initiatief. Een industrieterrein verrijken en vergroenen met een 5 hectare grote plukboomgaard met hoogstam appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. Vanzelfsprekend allemaal lokale variëteiten. Naar verwachting worden de bomen medio november 2021 geplant.