Beste relatiegeschenk ooit ontvangen

Het beste relatiegeschenk, wat is dat eigenlijk?

In je zoektocht naar het ultieme relatiegeschenk idee, stel jij jezelf wellicht ook deze vraag. En ik heb slecht nieuws voor je. De kans is vrij groot dat je alsnog een fout relatiegeschenk gaat geven. In dit artikel leer ik je daarom om er anders naar te kijken. Leer nu betere relatiegeschenken geven!

Want goede relatiegeschenken geven blijkt zelfs een grote uitdaging voor gulle gevers. Ook al vermijd je de meest voorkomende relatiegeschenk blunders. En al hou je rekening met etiquette van het relatiegeschenken geven. Het is en blijft tricky business!

3 x beste relatiegeschenken ooit ontvangen

De belangrijkste reden voor de gift mis-match is met name te wijten je eigen wow-cadeau-bias. Ik heb daarom een paar voorbeelden voor je op een rij gezet. Geen top 10 van de allerbeste relatiegeschenken, maar ingezonden cases van lezers. Het zijn originele relatiegeschenken, waar je waarschijnlijk zelf niet op was gekomen.

boek beste relatiegeschenk idee ooit

Dikke pil

man (horeca, dienstverlener)

Ik was denk ik begin 20, toen ik als student mijn maandelijkse stufi aanvulde door als nachtportier in een klein hotel achter mijn studentenhuis op te treden. Het was de manager van dit kleine hotel, die mij dit geniale relatiegeschenk gaf.

Je eerste gedachte is vast niet dit monumentale boek van Mulisch. En juist daarom is dit mijn beste relatiegeschenk ooit. Want als ik ergens genoeg van had, dan was het wel de voor de hand liggende drankspelletjes, bierpakketten en andere drank-gerelateerde feest artikelen. Op die leeftijd zoek je dat namelijk zelf automatisch wel op. In dit relatiegeschenk zat tegelijkertijd, op een subtiele manier verpakt, de boodschap dat er meer is in het leven dan drank & drugs.

Lees ook:  Social distancing campagnes: 4 voorbeelden

Koekje van de burgermeester

vrouw (non profit, kantoor medewerker)

Het beste relatiegeschenk dat ik tot nu toe heb gekregen is een koekje! Dat had je vast niet gedacht. Het was ook niet zomaar een koekje maar een Eberhardje. De Eberhardjes zijn vernoemd naar Eberhard van der Laan en staan voor verbinding tussen de mensen in Amsterdam.

Ik werkte voor een grote non-profit organisatie in Amsterdam, dus ik vond het een passend gebaar. Daarnaast is het een duurzaam relatiegeschenk, je eet het op en het is niet een plastic prul waar je niet om hebt gevraagd en dat ergens in een kast ligt te verstoffen. En niet geheel onbelangrijk – de Eberhardjes zijn super lekker!

Wat leuk is aan dit voorbeeld? Nou dat een goed relatiegeschenk klaarblijkelijk niet een duur relatiegeschenk hoeft te zijn. De symbolische waarde van je geschenk, kan de monetaire waarde overstijgen.

zakmes relatiegeschenk idee vrouw

Zwitser zakmes

vrouw (media, sales medewerker)

Ik werkte als accountmanager bij een muziek uitgeverij, en moest daarom veel reizen. Ik was bijna altijd onderweg. Van een attente manager kreeg ik daarom een Zwitsers zakmes cadeau. Zijn motivatie was dat ik, als jonge vrouw, iets moest hebben om mij te kunnen verdedigen. Voor het geval ik in een benarde situatie zou belanden. Erg zorgzaam, en een onverwacht gebaar.

Het zakmes heb ik gelukkig nooit daarvoor hoeven te gebruiken. Ik heb het al ruim tien jaar, maar gebruik het elke week nog. Het kleine schaartje, de nagelvijl, maar ook de pincet komt vaak van pas.

Ik kan mij ergens nog voorstellen dat je voorzichtig bent op grond van seksisme. Daarom is een zakmes cadeau geven als verdedigingsvoorwerp misschien in de huidige zeitgeist not done. Echter biedt het iconische rode Zwitserse zakmesje genoeg alternatieve motieven, om ook puur om practische redenen dit geschenk idee te nomineren voor het beste relatiegeschenk ooit.

Lees ook:  10 Leukste Makro kerstpakket ideeën 2020

Wat was jouw beste relatiegeschenk ooit? Let me know! Disclaimer: alleen de beste ideeën deel ik hier op het blog.