Dag van de Zorg cadeau, originele cadeau ideeën voor iemand in de zorg

Veel zorginstellingen zetten op de Dag van de Zorg hun medewerkers in het zonnetje. Bekijk hier de leukste cadeaus!

De Dag van de zorg of Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei gehouden.

Elk jaar steken we zorgverleners een hart onder de riem middels een welgemeend bedankje op de Dag van de Zorg. Een gebaar dat er aan ze gedacht wordt! Een goed initiatief, dat behoeft denk ik weinig uitleg.

Daarom: geef de hardwerkende medewerkers in de zorg een steuntje in de rug met een origineel dag van de zorg cadeau.

Waarom is 12 mei de Dag van de Zorg?

De Dag van de Zorg vieren we sinds 1965 elk jaar op 12 mei. Want 12 mei 1820 is de geboortedatum van Florence Nightingale, die algemeen wordt beschouwd als grondlegster van de moderne verpleegkunde. Vanaf 2013 wordt deze dag ook wel de Dag van de Zorg genoemd.

Dag van de Zorg cadeau ideetjes 2020

Ik ging op zoek naar een origineel cadeau idee voor het verrassen van verpleegkundigen, artsen, thuiszorgers, en vele andere medewerkers in de zorg.

1. Luxe Giftbox

Maak een leuke giftbox met fijne verwen producten. Voor inspiratie check de Compliment Geschenk box , een nieuw compliment geschenk concept: stijlvol uitgevoerd!

compliment geschenk box rond

2. Zorg Survival Kit

Een Survival Kit kan ook een grappig cadeau idee zijn. Ik kwam een paar leuke voorbeelden tegen voor uitnodigingen van bedrijfsfeesten. En met een beetje fantasie kun je vast een paar leuke items en gadgets verzinnen die perfect passen bij het werk van jouw collega’s!

Lees ook:  Geef een gaaf hamamdoek cadeau
survival kit overwerken

3. Pandemic

Medische bordspellen zijn geweldige cadeautjes voor mensen werkzaam in de zorg of medische sector. Het belangrijkste doel van dit spel is om de planeet te redden. Er is een uitbraak van ziekten en jij bent degene die een remedie moet vinden, mensen genezen en je strategie stap voor stap plannen.

4. Symbolische cadeautjes

Cadeautjes met een symbolische waarde versterken je boodschap. Bekijk deze toplijst symbolische cadeaus met geweldige ideeën die niet saai zijn. Wat dacht je van een bedrukte avocado, een jaar lang gratis Netflix of een boom als cadeau!

bedrukt fruit groente originele give away tips voorbeelden

5. Houten verpleegstershorloges

Als je werkzaam bent in ene ziekenhuis dan weet je: verpleegkundigen in de zorg mogen geen horloge om de pols dragen. Naar mijn mening zien de meeste verpleegstershorloges er goedkoop en lelijk uit. Vind jij dat ook? Kijk dan eens naar deze mooie houten verpleegstershorloges:

hip verpleegstershorloge hout cadeau dag van de zorg

6. Mooie bloemen / planten

Geen standaard bosje bloemen, maar geef een feestje aan bloemen. Bijvoorbeeld met BloomParty. Vier staande vaasjes gevuld met een bijzondere variatie aan bloemen. Een totale verrassing, en het hele pakketjes past gewoon door de brievenbus! Check nog meer leuke originele planten en bloemen ideetjes.

hippe brievenbus bloemen bestellen

7. Hippe compressiesokken / steunkousen

Zorgverleners en verpleegkundigen werken soms meer dan 12 uur in één dienst! Het grootste deel van die tijd brengen ze door op de been. Een goed paar compressiesokken / steunkousen kan hun shift iets comfortabeler maken en helpen bij de bloedcirculatie. Deze hippe steunkousen zijn daarom een leuk cadeau idee. En ze maken het leven op de werkvloer in de zorg ietsje comfortabeler! Bestel de steunkousen/ compressiekousen vanaf €32,95

Lees ook:  DIY blanco puzzel cadeau voor kids (brievenbus proof)