Apple: meer bewegen = meer winst (vitaliteit kado tips)

Hoe Apple sport en vitaliteit op de werkvloer stimuleert, en cadeau tips om vitaliteit te stimuleren! 

De HR-afdeling van Apple neemt preventieve gezondheidszorg serieus. Medewerkers die de ‘Close Your Rings’ challenge (“vul een maand lang elke dag alle drie de ringen!”) met succes volbrengen krijgen dit jaar speciaal gemaakte swag van de onderneming. Laat je inspireren door hun sportieve actie, en check onze vitaliteit cadeau tips.

Drie ringen: Bewegen, Trainen, Staan. Eén doel: maak ze elke dag vol.

Apple

Vitaliteit stimuleren met cadeautjes en awards 

Traditiegetrouw organiseert Apple in februari voor de medewerkers een fitness-competitie, gebaseerd op een app op de Apple watch. Deze app houdt precies bij, hoeveel calorieën je per dag verbrandt – door simpelweg te bewegen. En alles wordt meegeteld (Big Brother is watching!), van de trap nemen in plaats van de lift tot ravotten met de kids of je zolder opruimen.

vitaliteit stimuleren personeel tips apple close your rings challange

De gedachte is duidelijk: elke dag moet je genoeg bewegen, dat is cruciaal voor je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Gezonde werknemers zijn niet alleen minder vaak ziek en hebben minder last van stress, maar blijken bovendien productiever, creatiever én efficiënter te werken. Werkgevers doen er dus goed aan om hun werknemers te stimuleren gezond te blijven. 

Challenge met onderscheiding

Dit jaar werd de challenge uitgesteld vanwege … Corona. En iedereen werkte vanuit huis. MacRumors meldt dat de fitness-actie nu gehouden werd van 20 juli tot en met zondag 16 augustus. Werknemers die konden aantonen dat ze elke dag met succes hun drie ringen vol-bewogen hadden kregen zoals gewoonlijk een ‘special award’.

Lees ook:  15 beste beurs giveaways

In voorgaande jaren was dat een speldje of een apple-horlogebandje,  maar dit jaar een speciaal ontworpen t-shirt met ‘2020’  in de kleuren van het ringen-logo, een gouden, zilveren of bronzen speldje, al naargelang de fysieke prestaties, en een persoonlijke felicitatie. 

8 Vitaliteit cadeau tips

Op het internet vind je veel aansporingen, vooral van verzekeraars en HR-consultants, om toch vooral preventief te werken aan de gezondheid van je medewerkers. Daarvoor worden allerlei methoden aangeraden, van regelmatig onderzoek tot workshops, programma’s, trainingen en coaches. 

Een wedstrijd waarmee je iets leuks en nuttigs als branded swag kan verdienen lijkt me zo’n gek idee nog niet. Maar er zijn natuurlijk ook veel leuke (verantwoorde) relatiegeschenken, gericht op vitaliteit. Deze gadgets worden ook vaak in een thuiswerkpakket of kerstpakket toegevoegd.

  1. Stappenteller 
  2. Bedrukte lunchbox
  3. Abonnement op online yoga of sport coach
  4. Draadloos springtouw met teller 
  5. Fitness band
  6. Dumbbel Waterfles (drinkfles in de vorm van een halter)
  7. Smartwatch (check hier het beste hardloophorloge)
  8. Organiseer een (wandel) challenge met je personeel