Tips voor het samenstellen van een kerstpakket

Handige tips en ideeën voor het samenstellen van je kerstpakket

Het geven van een uniek en persoonlijk kerstpakket is dé manier om je werknemers te laten zien dat je als werkgever om ze geeft. Toch kan het best lastig zijn om elk jaar weer iets leuks te verzinnen waar je je werknemers mee kan verrassen. Onze eerste tip is dan ook: begin op tijd!

Online kerstpakket samenstellen

Tegenwoordig kan je op verschillende websites een persoonlijk kerstpakket samenstellen online. Als werkgever weet je zelf vaak het beste wat er speelt binnen de organisatie en welke soort geschenken op prijs gesteld worden. Als je zelf een kerstpakket samenstelt weet je dus vrijwel zeker dat het geschenk goed past bij je werknemers.

Themapakketten

Vroeger bestonden kerstpakketten vrijwel altijd uit een doos vol lekkers. Deze ouderwetse kerstpakketten worden vaak nog steeds zeer op prijs gesteld, maar als werkgever moet je ook na gaan denken over wat je als bedrijf wilt uitstralen, en of een pakket vol lekkere dikmakers daar nog bij past.

Gezien het feit dat gezondheid een steeds grotere rol begint te spelen in het bedrijfsleven is het niet zo gek dat steeds meer bedrijven afstappen van het traditionele kerstpakket en ervoor kiezen speciale thema-kerstpakketten samen te stellen. Erg populair is bijvoorbeeld het wellness pakket met geurende oliën en een bon voor de sauna, of het culinaire kerstpakket met een fijn kookboek en luxe ingrediënten voor een heerlijk gerecht.

Trend: gezonde kerstpakketten

Veel bedrijven stimuleren tegenwoordig een gezonde levensstijl. Zo kunnen werknemers bijvoorbeeld met korting naar de lokale sportschool, of krijgen ze een fiets van de zaak. Bedrijven die een gezonde leefstijl promoten kiezen dan ook steeds vaker voor een kerstpakket dat een bewuste leefstijl ondersteunt.

Maatschappelijk verbeterend ondernemen sluit perfect aan op de huidige transformatie economie.

Dit kan een pakket vol gezonde biologische producten zijn, maar ook een tegoedbon die vrij besteed kan worden bij de lokale sportzaak.

Lees ook:  Breda in a Box

Ook belevingspakketten zijn in opkomst. Denk hierbij aan een voucher voor een begeleide mountainbiketocht door de Nederlandse natuur, een ballonvaart of een bon voor een klimsessie bij de lokale klimhal voor de echte avonturiers.

Een goed doordacht kerstpakket past bij de visie van je bedrijf, en laat zien dat je je werknemers kent en waardeert. Begin dus op tijd met het samenstellen van een origineel kerstpakket, en je zult zien dat jullie vol hernieuwde energie het nieuwe jaar ingaan! Bekijk ook onze kerstpakketten checklist voor nog meer tips!