Warm welkom: 8 x perfect welkomstpakket nieuwe medewerkers + 5 tips

Bekijk en bestel welkomstpakketten

Heeft een gratis mok invloed op de eerste dag van je nieuwe collega? Het korte antwoord is; Ja.

Een inwerkperiode of onboarding-programma is bedoelt om nieuwe medewerkers zo snel mogelijk te integreren. Het inwerk programma (onboarding) is daarom super belangrijk voor de binding van de werknemer met het bedrijf.

Logisch, maar wist je dat een paar gratis goodies en bedrijfsstickers ervoor zorgen dat iemand zich nog sneller onderdeel voelt van jouw team? Wie op een slimme manier relatiegeschenken inzet voor eigen personeel, kan daar trouwens ook extern van profiteren.

In dit artikel:

 1. Waarom een welkomstpakket geven?
 2. Offerte / informatie aanvraag
 3. Voorbeelden (8x) uit de praktijk
 4. Zelf samenstellen
 5. Hoe maak je een perfect pakket?

Wat zit er in een welkomstpakket voor nieuwe medewerkers?

 • Handgeschreven welkomstbrief
 • HR documenten
 • Bedrukte gadgets & goodies
 • Plattegrond kantoor / afdeling
 • Missie & visie van het bedrijf
 • Inwerkschema
 • Lijst met plaatselijke hotspots
 • Overzicht vrije dagen

New hire kits. Hoe een vet welkomstpakket je nieuwe collega’s helpen thuis te voelen en loyaliteit kweken

Voor nieuwe medewerkers kan de eerste werkweek aanvoelen als drinken uit een brandslang. Je wordt overspoeld met nieuwe indrukken en moet vanalles leren over het bedrijfsbeleid, de cultuur, nieuwe mensen ontmoeten en je weg op kantoor leren kennen. Kortom. Het kan een beetje overweldigend en vermoeiend zijn. Dus stel jezelf de vraag: hoe verwelkom je een nieuwe collega?

Een perfect welkomstpakket kweekt vanaf de eerste dag toegewijde, loyale medewerkers. Het pakket combineert nuttige informatie, zoals belangrijke contactpersonen, kantoorregels, veelgestelde vragen,  met praktische kantoorartikelen en gadgets.

Wanneer je als bedrijf echt wilt uitpakken, neem dan de tijd voor een zorgvuldig samengestelde welkom kit. Zo maak je de eerste dag van een nieuwe collega extra speciaal!

voorbeeld welkomstpakket-new-hire kit personeel offerte
startkit onboarding kit nieuwe collega

Inhoud pakket:

 • Dubbelwandige geïsoleerde drinkbeker (350 ml.)
 • Houten potlood
 • Hardcover notitieboek (A5) met elastieksluiting en 80 pagina’s gelinieerd (80 gram) papier. Achterin een handig opbergvak voor losse notities
 • Verpakt in makkelijk in elkaar te vouwen kartonnen doos

Optioneel (extra toe te voegen)

 • Bedrukte kleding
 • Logo stickersetje
 • Sleutelhanger
 • Persoonlijke boodschap op wenskaart

Welkomstpakketten bestellen (vanaf 24 st.)

Wil je een kant-en-klaar new hire kit bestellen? Maak dan gebruik van onze welkomstpakket service. Laat ons weten wat je er precies in wilt hebben, en of je zelf elementen wilt toevoegen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies.

Welkomstpakketten samenstellen

Epic welcome kits

Hoe verwelkom je een nieuwe collega?

Wat geef je een nieuwe medewerker? Een goede new hire kit of startpakket nieuwe baan met bedrukte geschenken geeft nieuwe medewerkers meteen een welkom gevoel. En het bevordert de bedrijfstrots. Wanneer jouw personeel een foto hiervan op sociale media delen, sla je twee vliegen in één klap.

Afas software deed iets soortgelijks als Talentica voor hun 500ste medewerker. Overigens krijgen nieuwe medewerkers van Afas software ook allemaal een welkomstcadeau op hun eerste werkdag.

AFAS Software ontvangt op feestelijke wijze de 500ste medewerker (maart 2020)

Dat stukje extra aandacht zal bijdragen aan directe werving, employer branding en employee relationship management. Om maar met een paar arbeidsmarktcommunicatie termen te strooien. Eigenlijk slaat het nergens op als je nog geen new hire kit geeft. Er zijn zelfs kant-en-klaar concepten te koop van het welkomstpakket. Het enige dat je hoeft toe te voegen is je logo en de naam van je nieuwe collega!

Onder: Welcome To The Team – Beyond Awesome Kit (Baudville)

coronaproof kantoor pakket welkom terug kantoor geschenkpakket inhoud

Na de coronacrisis is er een grote vraag ontstaan naar het Back2Work Coronaproof pakket. Omdat veel bedrijven hun medewerkers feestelijk willen verwelkomen na de lockdown en hun kantoor coronaproof moeten maken.

Originele voorbeelden van welkomstpakketten voor nieuwe collega’s

Voorbeeld 1: Ruby Receptionists

Ruby Receptionists heeft hun merk gebouwd op hun uitzonderlijke bedrijfscultuur. Elke keer dat een nieuwe medewerker bij Ruby wordt ingehuurd, krijgen ze een warm welkom en deze bijpassende new hire kit. Elk welkomstpakket bevat een drinkfles, T-shirt, buttons en cadeaubonnen voor lokale restaurants en coffeeshops. Credits: Canary en Ruby Receptionists

Voorbeeld 2: Ogilvy

Het idee achter de new hire kit is om iemand een stukje Ogilvy & Mather te geven. Want aan het eind van de dag vertegenwoordigt het vak wie we zijn en waar we voor staan. Het is gemakkelijk om iemand apart te nemen en te zeggen: “Welkom bij het bureau.” Maar met de “inductiebox” willen we mensen het gevoel geven dat ze hier thuis zijn. Werken bij Ogilvy is zoveel meer dan alleen maar een baan. We wilden een welkomstgeschenk creëren dat dit weerspiegelt. Credits: Ogilvy via Adweek

Voorbeeld 3: Boxed

Het creëren van een aantrekkelijke bedrijfscultuur en het verwelkomen van nieuwe medewerkers voor je team betekent niet dat je gratis massages, onbeperkte vakanties en een bioscoop in het kantoor moet aanbieden. Een aantrekkelijk startpakket voor mensen met een nieuwe baan doet wonderen. Credits: Boxed en Stickermule

Voorbeeld 4: Dropbox

Wanneer een nieuwe medewerker bij Dropbox binnenkomt, vinden ze dit stijlvolle welkomstpakket voor nieuwe medewerkers met de volgende items: notitieboek, pen, laptop stickers, mok, dropbox koffie en een handgeschreven welkomstbriefje. Credits: Canary en Dropbox

Voorbeeld 5: Contentpark

Het welkomstpakket voor nieuwe collega’s van Contentpark bevat o.a. een actionfigure. Genoeg gezegd. Credits: Contentpark via Printsome

Voorbeeld 6: Baker Tilly Berk Welkomstbox

Omdat goede kandidaten recruiten in onze markt lastig is, is het belangrijk dat we alles in het werk stellen om nieuwe collega’s te vinden én om ze vanaf dag één een warm welkom te bieden, want ”you will never get a second chance to make a first impression” De welkomstbox geeft medewerkers een gevoel gelijk bij de club te horen en verhoogt het trotste gevoel dat ze deel uitmaken van onze organisatie. Credits: Baker Tilly Berk via Werf&

Lees ook:  Ecogrill kerstpakket

Voorbeeld 7: Element Three Welcome Kit

De sleutel van kantoor ( incl. bedrukte sleutelhanger) tips om te parkeren, een gaaf t-shirt met het bedrijfslogo, drinkfles, stickers en potloden. Dit alles verpakt in een bedrukte doos met instructies voor je eerste werkdag. Dat krijgen nieuwe medewerkers van reclamebureau Element Three in Indianapolis. Credits: Element Three via FPO

Voorbeeld 8: Booking.com Welcome Kit

Waarom nieuwe werknemer dol zal zijn op dit welkomstpakket? Das logisch: deze welcome kit zit bomvol mooie gadgets en goodies bedrukt met het Booking.com logo of een geinige tekst. Op het slabbetje staat bijvoorbeeld: ” From troublemaker, to troubleshooter” . Op de het welkomstpakket van een van ’s werelds grootste e-commercebedrijven voor reizen staat: ” I’ts more than a job, it’s a journey.”

booking welcome kit nieuwe medewerkers

Voorbeeld 9: AFAS Software welkomstgeschenk met champagne

Wanneer je bij AFAS Software op je eerste werkdag binnenkomt, wordt je ontvangen met champagne. Want zo’n eerste werkdag moet gevierd worden. Werknemers krijgen een flesje champagne en een glas mét logo verpakt in een feestelijke custom made doos.

afas welkomstpakketten champagne

Zelf welkomstpakket samenstellen

Welkomstpakket samenstellen: met deze handleiding kun je het ook zelf. Als je min of meer besloten hebt wat er in de box komt, kies dan nog een gave verpakking uit.

hippe kraft dozen witte bedrukking

Ik ging op zoek naar een heleboel handige formaten. Persoonlijk vind ik dat je bij Packhelp het beste kunt slagen. Want ze hebben ook veel opties voor bedrukking. Packhelp is een grote internationale partij die doosjes in verschillende formaten en vormen aanbiedt incl. full color bedrukking. En vergeet niet de finishing touch met je eigen bedrukte vloeipapier.

Koop en bespaar 15% met code EARLY15 op je eerste bestelling (zonder offerte).

vloeipapier bedrukt met eigen logo ontwerp

Super mooi: je eigen vloeipapier ontwerpen! Via Packhelp kun je niet alleen mooie dozen bestellen met je logo, maar ook custom vloeipapier. En je ontwerpt het simpel via een tooltje top hun website.

Alternatief 1: Drukwerkdeal heeft niet heel erg veel gave dozen in de aanbieding. Met uitzondering van hun bruine postdozen. Een mogelijkheid als je voor een wat meer basic look & feel wilt gaan.

bruine postdozen ebdrukken drukwerkdeal

Alternatief 2: Bij Rajapack, een groothandel in allerhande kantoorartikelen, kun je ook basic onbedrukte dozen in jouw gewenste formaat bestellen. Die zou ik dan met een mooie logo sticker personaliseren. Anders is het niks.

basic onbedrukte dozen groothandel
mailchimp welkomstpakket doos ontwerpen
Mailchimp liet deze doos ontwerpen voor hun welkomstpakketten

Hoe maak je een perfect welkomstpakket nieuwe medewerkers? Deze 5 tips helpen:

Of je het new-hire kit, onboarding kit, welkomstpakket, welkom kit of welkomstgeschenk noemt. Dit zijn de vijf belangrijkste dingen die jouw welkomstpakket nieuwe medewerkers uniek en succesvol gaan maken:

Lees ook:  Wat zit er in het Thuiswerkpakket?
hoe maak je de perfecte welkomstpakketten voor nieuwe medewerkers infogram
klik op de afbeelding voor een vergoting & print opties
 1. Promotionele kleding (een t-shirt, cap of jack met je logo: niks komt dichterbij en persoonlijker met je personeel dan dat) Bij Google of Facebook op de werkvloer ontkom je er niet aan: veel medewerkers lopen geheel vrijwillig in kleding met het logo erop. Ze zijn er trots op dat ze voor deze merken mogen werken.
 2. Praktische gadgets (gebruik items die leuk zijn om te krijgen, maar ook echt het werk van je nieuwe collega makkelijker gaan maken, zo scoor je punten)
 3. Humor (de eerste dag is al vermoeiend en spannend genoeg, een glimlach doet wonderen. Dus gebruik de fun factor bij het samenstellen van je pakket)
 4. Branche gerelateerd (misschien een open deur, maar staar je niet blind op de voorbeelden in dit artikel. Focus op de branche waarin je zelf werkzaam bent en maak de geschenken in je welkomstpakket relevant)
 5. Wees persoonlijk (Ga uit van je eigen huisstijl, maar zorg ervoor dat je de naam en teamleden van de nieuwe medewerker toevoegt. Of geef een persoonlijke welkomstbrief van het bedrijf, de nieuwe manager of zelfs de eigenaar)
Doosjes bedrukken

Je eigen welkomstpakket nieuwe medewerkers bouwen? Tuurlijk, waarom niet! Met een gave doos, bedrukt in jullie eigen huisstijl kom je al een heel eind. Packhelp heeft de leukste modellen vanaf 30 stuks voor €149,56.


Wat vinden nieuwe medewerkers leuk om te krijgen?

New hire kits, kweken vanaf de eerste dag toegewijde, loyale medewerkers. Het welkomstpakket voor nieuwe medewerkers combineert nuttige informatie, zoals belangrijke contactpersonen, kantoorregels, veelgestelde vragen, met praktische kantoorartikelen en gadgets. Een professioneel welkomstpakket zal jouw nieuwe collega’s helpen zich thuis te voelen en meer loyaliteit kweken!

 1. Merchandise is een leuk en cool middel om betrokkenheid en een gevoel van saamhorigheid te creëren. Net zoals je graag een t-shirt wil van je favoriete voetbalclub of band, krijg je ook graag een t-shirt van de plaats waar je ~40 uur van je week doorbrengt.
 2. Nieuwe medewerkers zullen deze welkom kits echt leuk te vinden. Probeer het uit om te zien of mensen ervan genieten. Je zult merken dat iedereen die dit cadeautje krijgt automatisch begint te glimlachen.
 3. Maak het persoonlijk – en perfect – met een handgeschreven kaart. Zo maakt je afdelingsmanager een geweldige eerste indruk op jullie nieuwe medewerkers.

De eerste werkdag, waarop je nieuwe medewerkers verwelkomt, is cruciaal voor de eerste indruk. En je krijgt maar 1 kans om het goed te doen. Succes met inwerken van je nieuwe collega’s en deel jouw eigen tips, die zijn ook altijd welkom 😉

Tot slot een voorbeeld van hoe je iemand ongemakkelijk kunt maken op de eerste werkdag. Met dank aan Toren C
DEZE IS ZO * goed
#metoo