5 originele Rembrandt geschenken

2019: het jaar van Rembrandt & de Gouden Eeuw. Haak in op het themajaar van 2019 met deze originele Rembrandt geschenken.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft 2019 als themajaar gekozen voor Rembrandt en de Gouden Eeuw. Denk je nu aan een muismat bedrukt met de nachtwacht? Lees dan verder. Deze Rembrandt relatiegeschenken zijn kleine kunstwerkjes.

Houten klompen, kaas en tulpen kitch

Het doel van dit themajaar heeft zogenaamd iets te maken met toeristen spreiding.  Dat leg ik verderop nog even uit. Maar als je het mij vraagt, lijkt me dit themajaar een kans om als bedrijf mee te liften op de reputatie van ‘onze’ grote meester.

Doe je internationaal zaken? Verbind je geliefde merknaam dan liever met onze kunst in plaats van de houten klompen, kaas en tulpen kitch. Deze originele Rembrandt geschenken helpen jou indruk maken: te koop in de shop van het Rijksmuseum.


Altijd al een van de meesterwerken uit het Rijksmuseum in huis willen hebben? Met deze extra grote oleografie van De Nachtwacht komt het wel heel dicht in de buurt. De met de hand afgewerkte drukken zijn aangebracht op echt canvas en hebben een fraai craquelé. De reproducties zijn ingelijst in een goudkleurige houten lijst en voorzien van een ophangsysteem.
Nachtwacht Sokken, want bedrukte sokken zijn super cool. Het grootste en beroemdste werk van Rembrandt is natuurlijk de Nachtwacht, die hij in opdracht maakte voor de schutters van de Kloveniersdoelen.

Slaapmasker met de ogen van Oopjen Coppit. Je weet wel, die van het Marten & Oopjen huwelijksportret. Wie wil er nu niet naar bed met Rembrandt? Je hebt deze slaapmaskers natuurlijk ook van andere meesters.
Stoere baseball cap met een eigenwijze Nachtwacht borduur. Trendy, sportief en geeft je klant een jeugdige look.
De wereldberoemde hoofdrolspelers uit de Nachtwacht in Playmobilfiguren. Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburch in minitatuurformaat! Met deze playmobilfiguren wordt kunst een vrolijk kinderspel. Een onmisbaar collecters-item voor alle Playmobil- en Rembrandt-fans!

Waarom staat Nederland in 2019 in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw?

Het is in 2019 drieëneenhalve eeuw geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. In de Gouden Eeuw zette Rembrandt de kunstwereld op z’n kop. Zijn werk was vernieuwend en provocerend. 350 jaar na zijn dood blijven zijn aangrijpende werken en epische levensverhaal de wereld inspireren en ontroeren.

Er zijn in Amsterdam Rembrandt-avonden en evenementen. Rembrandt-routes en natuurlijk een Rembrandt-rondleiding in het Rijksmuseum. Vanaf juli 2019 mag je zelfs meekijken hoe ze de Nachtwacht van Rembrandt in het bijzijn van publiek restaureren. 

Themajaren stimuleren spreiding van toeristen?

Het themajaar is officieel bedoelt om internationale toeristen kennis te laten maken met andere steden in ons land. 

“Themajaren stimuleren spreiding onder (internationale) toeristen. Door samen met verschillende regio’s en steden te investeren in een aansprekend thema, inspireren we toeristen verschillende plekken te bezoeken die voorheen nog onbekend voor ze waren.

Veel internationale toeristen denken bij Rembrandt aan Amsterdam, maar weten te weinig over de plaatsen waar Rembrandt ook terug te zien is. Door dit thema te combineren met het rijke erfgoed van de Gouden eeuw in onze 17 e eeuwse binnensteden, inspireren we toeristen tentoonstellingen te bezoeken verspreid over het land.”

Conrad van Tiggelen, directeur marketing NBTC

Dat je de sporen van de Gouden Eeuw ook kunt ontdekken in steden als Middelburg, Hoorn en Haarlem is doorgaans minder bekend. Dat dit themajaar grote aantallen toeristen zal gaan overtuigen om Hoorn te bezoeken in plaats van Amsterdam, dat betwijfel ik ten zeerste!

Lees ook:  Goedkope kerstpakketten overzicht 2019

Het is vast bedacht om de gemoederen bij Parool lezende boze Amsterdammers te sussen. Je kent ze wel: de verbitterde mutsen die het zich kunnen permiteren om amok te maken over fietstunnels, het geluid dat rolkoffertjes kunnen maken en mensen die plezier maken op een bierfiets. Dat je dit nog hebt gelezen! De meeste bezoekers kijken alleen plaatjes. Laten we positief eindigen: koop originele Rembrandt geschenken en maak je klanten in 2019 blij met een stijlvol relatiegeschenk. Lang leve de Nederlandse handelsgeest!