definitie relatiegeschenken platform voorbeelden

Relatiegeschenken: van pijplijn naar platform.

Een relatiegeschenken platform, je leest het goed. Tegenwoordig zie je overal zogenaamde ‘platforms’ opduiken. Het gaat daarbij om een ‘nieuw’ business model, dat door internet tot grote bloei komt. Andere benamingen zijn enterprise gifting platform, digital gifting platform of corporate gifting platform.

Voor zo een platform is het faciliteren van interacties en transacties belangrijker dan het bezitten van productie- en opslagfaciliteiten en het produceren van goederen (dat heet dan het  “pijplijn” model).

Platform Revolution

Uber en AirBnB zijn beroemde voorbeelden van platforms. Maar ook op kleinere schaal zijn er talloze voorbeelden waarbij platformen “vraag en aanbod bij elkaar brengen”. Voor meer uitleg lees het boek Platform Revolution en kijk ook eens hier. Een relatiegeschenken platform kan bedrijven helpen met klanten bereiken, deals versnellen en churn minimaliseren.

Relatiegeschenken platformen

Dat platform-model kan verrassend goed werken voor het bestellen en uitleveren van relatiegeschenken. Zo heeft ReachDesk, een Brits-Amerikaans relatiegeschenken platform,  sinds maart van dit jaar zijn omzet verviervoudigd en het personeelsbestand verdubbeld! En zojuist liefst $6 miljoen opgehaald van investeerders, om verdere wereldwijde expansie mogelijk te maken.

services relatiegeschenken platform reachdesk
Reachdesk is een in Londen opgerichte specialist in (turn key) direct mail en relatiegeschenken (campagnes), actief in Noord-Amerika, EMEA en APAC landen.

Hun aanbod: naast eGift-kaarten specifiek de ontwikkeling en uitvoering van geïntegreerde marketing en gifting-campagnes. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van welkomstpakketten voor nieuwe medewerkers, verjaardagcadeaus, uitnodigingen en thuiswerkpakketten. De activiteiten worden ondersteund vanuit meerdere over de hele wereld verspreide magazijnen, maar zeer plaatselijk van opzet en reikwijdte. Global=Glocal, zoals dat heet! 

Lees ook:  Hope tape brengt vermiste kinderen onder de aandacht via 620k bezorgdozen

Voorbeelden van relatiegeschenk platformen

Een paar voorbeelden van corporate gifting platformen. We proberen de lijst actueel te houden.

  • ReachDesk ( Direct marketing and geschenken platform. Meet je ROI en integreert met je CRM systeem)
  • Snappy ( Digitaal platform dat werknemers de keuze geeft over het geschenk dat ze willen ontvangen)
  • Alyce ( AI-aangedreven platform voor relatiegeschenken)
  • GiftNow ( Holistisch geschenk ervaring management platform)

Platform voordelen

Dankzij een corporate gifting platform kunnen bedrijven op een geavanceerde manier relatiegeschenken geven. Alex Olley, medeoprichter en hoofd Sales & Marketing, heeft een simpele verklaring voor het succes: 

“Juist door de pandemie zijn bedrijven hun cruciale verkoop- en marketingkanalen kwijtgeraakt. Het lukt hen nauwelijks om nieuwe verkoopkansen te creëren en benutten, die ze nodig hebben willen ze overleven. Door hen te helpen hun band met de klant te creëren en verstevigen, helpt Reachdesk die bedrijven nieuwe potentiële klanten te bereiken, deals te versnellen en onnodige ‘churn’ of klantverlies en –verloop te minimaliseren.”

lifecycle communicatie relatiegeschenken platform
Credits: Reachdesk

Reachdesk wil met de kapitaalinjectie nog betere klantenservice gaan bieden, en door een innovatieve kijk op ‘sustainable’integratie van marketing- en gifting-campagnes.

“Effectieve campagnes gebaseerd op relatiegeschenken zijn alleen mogelijk met sophisticated software oplossingen – die wij als geen ander kunnen leveren! Wij bieden een eenvoudige, gebruiksvriendelijke maar robuuste oplossing, die onze klanten het vertrouwen geeft dat hun marketingbudget wordt besteed aan campagnes met een tastbaar rendement.”

Lees ook:  Krijgen we versoepeling werkkostenregeling vanwege coronacrisis? Ja!

Geschreven door

Arnette Koeman

Relatiegeschenk fanaat, dol op promotionele artikelen en reclame. Favoriete quote: "Anything one needs to market heavily is necessarily either an inferior product or an evil one. And it is highly unethical to portray something in a more favorable light than it actually is." - Nassim Nicholas Taleb in Antifragile