Corona button: houd afstand, bedankt!

De Corona button moet onhandige situaties, en verspreiding van COVID-19 helpen voorkomen. Verdedig jij mee?

coronavirus button anderhalve meter afstand smiley ask guus
Credits: Guus

Een knipoog emoticon in button-vorm. De Corona button is het idee van Guus, een sales activatie bureau uit Amsterdam. Briljant hoe één van de meest oude promotieartikelen (buttons) nog steeds relevant kan zijn! De buttons helpen op een positieve manier bewustzijn creëren en onhandige situaties voorkomen.

Nostalgie en retro was al eerder trending. Wat dat betreft hadden ze ook een yoyo kunnen bedrukken. Alleen beheerst niet iedereen de horizontal yoyoing basics zo goed als deze kerel. Want het gaat natuurlijk om aftsand bewaren!

1,5 meter afstand please

Om mensen op een positieve manier te herinneren aan de 1,5 meter afstand, stelt Guus deze variant op de knipoog emoticon in buttonvorm voor. Mensen kunnen deze op allerlei wijze met zich meedragen. Op die manier wordt iedereen er op een positieve manier aan herinnert de afstand te bewaren.

Goed voor de algemene veiligheid, aanspreken voor jongeren en een extra support voor mensen die bang zijn en/of zwakkere gezondheid hebben, voor wanneer zij zich buitenshuis begeven.

Cool idee!

De Corona buttons zijn leuk voor je medewerkers die nu niet thuiswerken. Want deze mensen lopen een extra hoog risico op besmetting doordat ze onze vakken bijvullen in de supermarkten, zorg verlenen in ziekenhuizen of doorwerken in de bouw.

Trouwens, deze buttons zijn ook een relevant cadeau voor mensen die bang zijn geïnfecteerd te worden of een zwakkere gezondheid hebben. Net als deze handige polsbandjes met desinfecterende spray of deze sleutelhanger voor mensen met smetvrees. Ja, daar kan ik nu wel begrip voor opbrengen.

Lees ook:  Doeslief: Social gifting via TikTok Rewards

Meer corona buttons

handen schudden weerstandfonds corona buttons
Button voor Weerstandfonds © Weerstandfonds

Het Weerstandfonds is eerder deze maand ook al een actie begonnen ter ondersteuning van het corona-advies om voorlopig geen handen meer te schudden. Hij gebruikt hiervoor ook een button met de tekst: Normaal geef ik een hand, nu geef ik ana onze weerstand #NIETHANDIGNU.

De opbrengst van de verkoop van deze buttons gebruikt het Weerstandsfonds voor het financieren van onderzoek naar ons immuunsysteem. (bron: Ad.nl).