Social distance gebedskleed: coronacommunicatie in de moskee

Dettol introduceert social distance gebedskleed zodat bidden voor iedereen in Pakistan veiliger wordt.

Door de pandemie moeten ook kerken, synagoges en moskeeën over de hele wereld corona protocollen opstellen om zo goed mogelijk om te gaan met het anderhalvemetertijdperk. Toonaangevend hygiënemerk Dettol draagt een steentje bij met een promotioneel gebedskleed. Het kleed is speciaal ontwikkeld om bezoekers van moskeeën in Pakistan eraan te helpen herinneren om ook in gebedshuizen op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven. 

Het nieuw ontworpen gebedskleed is gemaakt van duurzaam en kostenefficiënt niet-scheurbaar papier. De matten worden nu gebruikt in heel Pakistan, in enkele van de grootste moskeeën. Bekijk hieronder de promotievideo met uitleg (Engels):

Coronaproof bidden op anderhalve meter afstand

Traditionele gebedskleden – of sadjada – zijn ongeveer 70 cm breed en worden gebruikt in moskeeën waar moslims naast elkaar bidden. Door die geringe afstand zit je bijna schouder aan schouder. Om sociale afstand te creëren, is dit nieuw ontworpen gebedskleed 180 cm breed. Maar bij de afmetingen alleen zijn ze niet gestopt. 

Ook druk met corona protocollen? Maak je kantoor / winkel of event coronaproof met handige corona vloerstickers, tape en raamstickers etc.

Geen logo

Wat direct opvalt is dat er geen enkel Dettol logo op het gebedskleed is te ontdekken. Branding is bewust weggelaten om het design van de mat puur te houden. Want het ontwerp van de mat is gebaseerd op traditionele islamitische kunst geometrische motieven. Waarbij de ruimte tussen die motieven geleidelijk ruimer wordt. En ook daar zit een verhaal achter. 

anderhalve meter moskee

“We hebben een raster voor de mat ontworpen dat zich geleidelijk uitbreidt en uitspreidt om een visueel verhaal over sociale afstandelijkheid op te bouwen.” vertelt Ali Rez, regional executive creative director, Impact BBDO MENAP tegen contagious. En dat is exact volgens het boekje. Want als het gaat om coronacommunicatie moet je je juist níet laten leiden door branding of je huisstijl.