Social distancing campagnes: 4 voorbeelden

Originele campagne-ideetjes voor de 1,5 meter samenleving

Marketeers die vorig jaar prachtige plannen maakten om nu grote groepen consumenten te bereiken via live interacties hebben door Covid-19 hun hele jaarplan de mist in zien gaan. Dat gold bijvoorbeeld voor present zijn bij grote evenementen in de buitenlucht, deelname aan beurzen of presentaties in de detailhandel.

Dit jaar vraagt het extra veel creativiteit, wil men op (meer dan) 1,5 meter de aandacht van de consument trekken.

De 4 beste ideetjes voor social distancing campagnes

Om brands te helpen  die hun traditionele campagnes op de virtuele marktplaats opnieuw uit willen vinden verzamelen we samen met Event Marketer een viertal waardevolle ideeën uit live-plus-digitale social distancing campagnes.

1. Thuis bezorgd 

Delivery was al het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt. Maar sinds de lockdown is thuisbezorging noodgedwongen nog veel harder gegroeit. Consumenten wennen steeds meer aan het idee van abonnementsdiensten ( bijvoorbeeld maaltijdpakketten) of eenmalige thuisbezorging (bijvoorbeeld van maaltijden).

McKinsey onderzocht hoe consumenten wennen aan dagelijkse online aankopen. Zoals het ophalen van maaltijden bij verder gesloten restaurants en laten bezorgen van supermarkt boodschappen. Uber Eats reageerde direct door logo’s van lokale restaurants op hun flyers te drukken. Om zo lokale restaurants te helpen klanten en hun fans te blijven bedienen.

borrelbox heineken thuisbezorgd vs
Credits: Heineken

Ons eigen Heineken in de VS haakte in met een borrelbox. Winnaars van een contest op sociale media tijdens de kerstdagen mochten aan de voordeur een ‘party in the box’ in ontvangst nemen, vol toepasselijke goodies en een gift card van de bierbrouwer. Of zie deze Corona Thuisbioscoop snackbox, thuisbezorgd door een groothandel in bioscoop snoep.

Lees ook:  FlowerBoostChallenge: We dagen jullie uit!

2. Crowdsourced digitale campagnes

Nu de consument gedwongen thuis op de bank blijft hangen, blijkt  engagement crowdsourcen ook een interessante en contactloze manier om brand-loyalty en –commitment te stimuleren. Zo vroeg de milieu-non-profitorganisatie Global Shapers vorig jaar voor zijn Voice for the Planet-campagne aan mensen om een ​​voice-boodschap voor de planeet op te nemen en deze wereldwijd te delen door deze te uploaden.

Credits: Coca-Cola

Nog een voorbeeld: Coca-Cola nodigde FIFA World Cup fans uit om foto’s op sociale media te posten, die werden opgenomen in ’s werelds grootste fotomozaïekvlag.

3. Channel make-overs

Websites en streamingplatforms worden steeds populairder, naarmate consumenten zich aan huis gebonden voelen. Verwen je bezoekers met een thematische make-over van je dashboard of website. Nostalgie is daarbij in de mode. Zoals bleek uit de make-over in jaren ’80 stijl  van “Stranger Things”  door Microsoft. Teruggrijpen op ‘toen was geluk heel gewoon’ blijkt ook een effectieve manier om mensen te ‘grijpen’.

Voor meer ideeën, waaronder virtuele rondleidingen, digitale swag, guerrillamarketing, social media- challenges en goede-doelenacties, lees verder op Event Marketer.

4. Coronaproof gadgets

Een tastbaar reclameartikel blijkt vaak een zeer effectieve manier om je boodschap over te brengen. Denk maar aan de anderhalve meter vloerstickers en piepende social distance tracking devices. Maar waarom zou je daar stoppen?

Laat een hygiënesleutel bedrukken met je logo. En geef met kerst een ‘Coronaproof kerstpakket’, van anderhalve meter lang. Down the Field Israël bedacht voor Burger King Tel Aviv custom made 2 meter ronde strandlakens. Zodat hun klanten daarmee veilig de lunch konden nuttigen op hun geliefde strand.

Lees ook:  Wat moet er in het kerstpakket?
welkom terug op kantoor geschenkpakket coronaproof kantoor gadgets

Wil je het kantoor een beetje gezelliger, en veiliger maken? Verras je personeel dan met een coronaproof kantoorpakket. Zo ontvang je op een feestelijke manier je personeel terug op kantoor. Na de lockdown…