Hoe de leden een kleine Duitse voetbalclub redden

Corona Casus

Loyale fans van FSG Riedrode ondersteunen hun voetbalclub én lokale retailers met een bedrukt bierglas, bier en koffiekop.

Het zijn moeilijke tijden voor de actieve en passieve leden van kleinere voetbalclubs. Zijn de fysieke corona-beperkingen voor de spelers al erg genoeg, de clubs missen ook veel inkomsten door het wegvallen van de zo belangrijke kantine omzetten. Dat drong ook door tot twee enthousiaste supporters van FSG Riedrode in Bürstadt vlak bij Mannheim. Vaderdag was altijd een topdag, net als de jaarlijkse kermis begin juli – allemaal afgeblazen!

Bedrukte fan artikelen

“Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen”, meent Fabian Kreiling, lid van de FSG-spelcommissie. Met de steun van de plaatselijke promotionele producten leverancier Chroma Advertising en de drankengroothandel Frick, besloot hij een “FSG Home Kit” te creëren. Deze bestaat uit een koffiekopje en een bierglas, beide voorzien van het logo van de club; aangevuld met twee biertjes van de lokale brouwerij. “Dit ensemble voor een thuisproeverij kost de leden en fans van onze club 25 euro,” zegt Kreiling enthousiast.

“Leden, geïnteresseerden en vrienden kunnen er toch een beetje een sportveldgevoel mee krijgen, thuis. Wie het eerst bestelt, drinkt het eerst.” 

Fabian Kreiling, FSG-spelcommissie

Aanvankelijk bestelde hij 72 sets, maar die waren al de eerste dag uitverkocht. Uiteindelijk wist hij er nog 108 aan de man te brengen, en toen waren de glazen op. Kreiling vindt het belangrijk dat hij niet alleen zijn voetbalclub heeft kunnen steunen, maar ook de plaatselijke middenstand!

Lees ook:  McDonald's Foute kersttrui win je op Getaway Island