Nieuwe kanalen door Covid: de promo-truck

Als kanaal voor guerilla-marketing kent iedereen de tijdelijke pop-up store in een toch al leegstaande winkel. Creatief gebruik makend van de populariteit van foodtrucks bij millennials zien we nu her en der ook de promo-truck oprukken als distributiekanaal voor give-away acties. Met als voordeel dat deze gemakkelijker verplaatsbaar zijn dan tijdelijke winkelinrichtingen. 

Het bedrijf Food Truck Promotions heeft een mooi aantal business cases. Zo was er een warme chocolademelk promotruck in pre-pandemische tijden door Chanel Beauty. Enkele cosmetica-startups in de VS, zoals Hero Cosmetics, Summer Fridays en Patrick Ta Beauty, hebben de afgelopen maanden voor hun introductiecampagnes opnieuw teruggegrepen op de promo-truck. Zo ondersteunde Patrick Ta Beauty van 9-12 september de lancering van zijn nieuwe Major Volume Mascara met zo’n mobiele pop-up promo-truck. Hun winkel-op-wielen bezocht een groot aantal geselecteerde winkel-hotspots in de regio Los Angeles om aldaar samples uit te delen aan het winkelend publiek.

Promo-truck is veilig en fun

“We kozen voor deze aanpak omdat we in deze pandemie wel onze klanten persoonlijk wilden bereiken, maar zo veilig mogelijk. Met zo’n truck in de buitenlucht gaat dat beter dan met een pop-up store of kraam in een overdekt winkelcentrum,” aldus Ta tegenover Glossy.

Om de bezoekersstroom op gang te brengen plaatste het merk op Instagram de exacte locaties en tijden waar de promo truck te vinden zou zijn. Naast de mascara verkocht Patrick Ta uit de beuty-truck ook merchandise en andere producten dan de nieuwe mascara.

“Dit soort marketing activaties creëert een veel sterkere merkloyaliteit dan digitale marketingcampagnes,” zegt Ben Goldberg, president van Food Truck Promotions.

Lees ook:  Polsbandje met desinfecterende handspray

Een ander cosmeticamerk dat enthousiast is over de promotruck is Hero Cosmetics, dat zowel in New York als Los Angeles op meerdere locaties  gratis monsters van zijn nieuw gelanceerde zonnebrandcrème aanbood, met een ijsje erbij.  Ook Hero wijst op de relatieve veiligheid van de buitenlucht; bovendien biedt de mobiliteit meer zekerheid qua bereik dan een pop-up op één vaste plaats – waar de bezoekersaantallen mee- óf tegen kunnen vallen.