grappige reclame aansteker uitvaartonderneming frankrijk

Uitvaartonderneming met zwarte humor, bedrukt reclame aansteker met cynische boodschap.

Een begrafenisonderneming in het Franse Carros, in de buurt van Nice, koos een wel heel toepasselijk, maar eigenaardig, relatiegeschenk: een aansteker. 

grappige reclame aansteker uitvaartonderneming frankrijk
Rook je? Bedankt… tot snel – op de andere kant van de aansteker de naam en het telefoonnummer van de uitvaartverzorger.

En zijn bedrukte aansteker gaat viral

De doodgraver liet deze bedrukken met de cynische boodschap: “Rook je? Bedankt … tot snel!”.

Draaide je de aansteker om dan trof je daar de contactgegevens van de organisatie. Een attente twitteraar maakte een foto van het ding, en zijn post ging prompt viraal. Want meer dan 40.000 mensen hebben het bericht op twitter geretweet of geliket. Niet slecht, in slechts twee dagen!

Onbedoeld grappig

Je moet er om lachen, of niet. Zoals de foute cadeautjes in de goodiebag van een Belgische bioscoop, kan een slecht bedacht relatiegeschenk negatieve gevolgen hebben. De geschrokken ondernemer verklaart dat er slechts 20 exemplaren gemaakt zijn, en dat ze niet voor een campagne maar voor ‘vrienden en bekenden’ bedoeld waren. Ondanks de enorme interesse weigert uitvaartverzorger des Oliviers verdere bestellingen van zijn aanstekers.

Lees ook:  De 18 meest gebruikte druktechnieken voor relatiegeschenken

Geschreven door

Arnette Koeman

Relatiegeschenk fanaat, dol op promotionele artikelen en reclame. Favoriete quote: "Anything one needs to market heavily is necessarily either an inferior product or an evil one. And it is highly unethical to portray something in a more favorable light than it actually is." - Nassim Nicholas Taleb in Antifragile