WC papier bedrukken, smaakvol gedaan

4 dingen die je met toiletpapier meer kunt doen dan alleen het verwennen van billen

Ik geef het direct toe. Toiletpapier bedrukt met je logo of beeldmerk: op zijn minst een twijfelachtig marketing concept. Daarom beter geschikt als ondeugend grapje om een collega te verrassen:

  1. Euro wc papier ‘Geld speelt geen rol’ koop je op Amazon.de
  2. sudoku bedrukte toiletpapier koop je op Coolgift
  3. smiley poep drol bedrukte wc papier koop je op Megagadgets
  4. $100 bankbiljet wc rol koop je op AliExpress
  5. Take a dump, with Trump wc papier koop je op Amazon.de

TIP: Dit grappige €100 bankbiljet wc papier bestel je via Amazon.

WC papier bedrukken met je logo, is dat een goed idee?

Tenzij je voor een bedrijf als Page, Solo, Edet, Poplo of Floralys werkt natuurlijk. Anders kan ik moeilijk begrijpen dat je jouw identiteit of boodschap wilt koppelen aan iets waarmee we onze r@#t afvegen.

En toch zijn er kansen. Want wc papier is een onmisbaar product, waar iedereen gelukkig van kan worden. Geen enkele andere uitvinding heeft de afgelopen 200 jaar meer levens gered dan het goede oude toilet. In Japan is wc papier met een boodschap doodnormaal (zie voorbeelden onderaan bericht). Bedrukt toiletpapier is daar zo normaal dat er zelfs een bedrijf bestaat dat hierin is gespecialiseerd.

WC papier inzetten voor marketing doeleinden kan. Maar dan wel op een stijlvolle manier. Neem het toiletpapier van The Good Roll bijvoorbeeld. Belangrijk om te weten: dit toiletpapier wordt niet letterlijk bedrukt. Het gaat alleen om de opvallende wikkels. Maar wacht, er is meer aan de hand!

Lees ook:  Eigen standbeeld laten maken?

100% boomvriendelijk wc papier

wc papier bedrukken wikkel the good roll

“Superzacht, supersterk en zonder gebruik van kleur- en geurstoffen. Kick-ass!”

The Good Roll

Wist je dit? We kappen nog steeds bomen om ons achterwerk mee af te kunnen vegen. 60 procent van het aanbod van wc-papier in Nederland is gemaakt van hergebruikt papier. De rest: 40 procent is dat nog niet. Dagelijks worden er ca. 27.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Daarbij wordt er bij de productie van dit papier ook nog eens veel water en energie verbruikt. 100% boomvriendelijk: dat is hoe het moet zijn volgens Melle Schellekens en Sander de Klerk van The Good Roll. Ze gebruiken daarom 100% gerecycled papier, zonder kleur- en geurstoffen.

Toiletpapier dat toiletten bouwt

Daarnaast zijn er wereldwijd 2,4 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten, zo’n 32% (!) van de totale wereldbevolking. Iedereen heeft recht op goede sanitaire voorzieningen volgens The Good Roll. Daarom gebruiken ze 50% van hun nettowinst voor de bouw van toiletten in Oost-Afrika. Met elke Good Roll die jij koopt, zorg je ervoor dat iemand in Oeganda één week lang toegang krijgt tot een veilig en schoon toilet.

Storytelling: Made Blue

WC papier is voor iedereen (ja, echt!). Benieuwd wat je kunt doen met bedrukte rol WC papier? Denk aan bedrukte rollen toiletpapier in hotels, restaurants en op events. WC papier bedrukken kan dus ook stijlvol. Een voorbeeld:

MadeBlue_wc papier bedrukken the good roll b2b relatiegeschenk idee

De Made Blue Foundation spiegelt het water wat hier wordt bespaard met het beschikbaar maken van evenveel drinkwater in ontwikkelingslanden… een liter voor een liter. En een rol wc papier: 2 liter. Een simpele boodschap maakt vaak een groot verschil: water wat nodig is om een kop koffie te produceren of water wat wordt bespaard door een schoonmaak machine wordt tastbaar gemaakt en gekoppeld aan concrete impact.

Lees ook:  Cake met je logo bedrukken

In Duitsland is een soortgelijk idee: Project Goldeimer uit het Hamburgse stadsdeel St. Pauli. Met hun eigen – speciaal voor de gelegenheid – bedrukte wc papier lieten ze duidelijk weten wat ze van rechts populisten vinden.

wc papier bedrukken duitsland_Scheisspapier
Actie WC Papier tegen rechts populisme in Duitsland. Credits: Project Goldeimer.

Meer goede, en minder goede promo ideeën met wc papier:

ajax wc papier bedrukken met logo schijt aan 020
Theo van Gemert verkoopt ‘Schijt aan 020’ Ajax-toiletpapier in zijn cafetaria. Credits: Cafetaria Plaza Jagershoef in Eindhoven.
Sudoku bedrukt wc papier kopen
Credits: Coolgift.com
Zwitserse koeriersdient bedrukt rol van het wc papier.Credits: www.veloblitz.ch
wc papier bedrukken promotie artikel
In een poging om het bewustzijn over de gevaren van het gebruik van semi-legale drugs in Japan te vergroten, helpt een papierbedrijf uit Fuji City een non-profit anti-drugsorganisatie om de boodschap op rollen geprint toiletpapier te verspreiden. Credits: Japantrends
wc papier bedrukt met advertenties
Deze 2 broers hebben in 2010 een patent op hun bedrukte wc papier idee gekregen en werken samen met 50 adverteerders, van grotere bedrijven zoals Ben & Jerry’s tot kleinere lokale ondernemers. Credits: NYDaily
bedrukt wc papier japan grappig
Geen idee waar dit over gaat. Maar het is vast lollig bedoelt. Credits: banbix.com
wc papier bedrukken in anti trump reclame campagne
Toilet papier bedrukt voor een anti Trump campagne. beschikbaar op Amazon.com
toilet rol bedrukken issue tissue
Een meer practische benadering van het idee: Wat mag er allemaal niet door het toilet gespoeld worden? Credits: Issue Tissue
wc papier bedrukken smiley poo emoticon
Laat elke toiletgebruiker lachen met dit unieke en grappige Smiling Poo Wc Papier. Leuk voor de echte Emoji fans of als grap. Met 7 verschillende grappige lachende drolletjes verkrijgbaar via megagadgets.nl VÒÒR 22.00 BESTELD, MORGEN IN HUIS!
schoolvoorbeeld creatief wc papier bedrukken
Bedrukt WC papier is ook ingezet voot een slimme reclamecampagne voor de School of Visual Arts. Doel: mensen aanmoedigen overal te ‘denken’ door hen een plek te geven om hun ideeën op te schrijven. Zelfs op het toilet! (Bron).