VitaMini’s – gezonde spaaractie Lidl

UPDATE : Lees hier alles over de VitaMini spaaractie 2019

Bij supermerktketen Lidl spaar je van 2 januari t/m 25 februari 2017 knuffels in de vorm van groente en fruit: VitaMini’s


Aan de hand van de Vitamini’s brengt Lidl het belang van gezonde voeding onder de aandacht. Het Nationaal Actieplan Groente en Fruit (NAGF) ondersteunt de campagne van Lidl en is verantwoordelijk voor alle inhoudelijke informatie die over groenten en fruit wordt verstrekt.

Als beste supermarkt in groente en fruit vinden we het belangrijk om aandacht te hebben voor een gezond eetpatroon. Met deze campagne doen we dat op een leuke en informatieve manier en laten we zien dat vers en gezond eten makkelijk en lekker is.

Marlijn Simons-Somhorst – Manager Corporate Responsibility & Relations
Lidl Nederland

Hoe werkt de spaaractie?

Bij elke 10,- aan boodschappen ontvang je een spaarzegel. Hiermee spaar je voor gratis VitaMini’s. Met 15 zegels heb je al een volle spaarkaart en kun je een VitaMini naar keuze uitzoeken. Maar er is meer.

Vitamini app

Breng je pluche wortel, broccoli, aubergine, champignon, appel, peer, aardbei of banaan tot leven in de VitaMini app. Kinderen duiken via de app in de ‘magische wereld’ van de ‘pluche beestjes’. Hier spelen ze leuke spelletjes en leren ze interessante weetjes over groenten en fruit.

Veggipedia

Een gedeelte van de content is afkomstig van Veggipedia. Veggipedia is de onafhankelijke online bron voor informatie over groenten en fruit. De encyclopedie bevat meer dan 250 groenten- en fruitsoorten voorzien van waardevolle productinformatie, feiten, weetjes en tips. Van bereiding tot voedingswaarden en van verkrijgbaarheid tot bewaaradvies. Ook bevat Veggipedia meer dan 500 recepten met veel groenten en of fruit als hoofdingrediënt, voorzien van een duidelijke bereidingsinstructie.

Lees ook:  Poepalarm, handige baby gadget voor kersverse ouders

Scannnen

Elke knuffel heeft een aangehecht kaartje met een scancode. Met deze code ‘unlock’ je de knuffel en speel je direct mee in de app. Het doel is zo snel mogelijk alle 8 de VitaMini’s te unlocken. Elk groente of fruit knuffel heeft ook een eigen spel. De punten die je hiermee kunt verdienen kun je inwisselen in de shop voor coole gadgets voor je karakter en items voor in je tuin. Ook hebben alle pluche groenten en fruit allemaal een interessant weetje en een lekker recept.

Commercial

Nationaal Actieplan Groente en Fruit (NAGF)
Het NAGF heeft als doel de consumptie van groente en fruit in Nederland gedurende 3 jaar (2017-2019) te stimuleren door het vormen van een brede coalitie waarin bestaande initiatieven met voornoemd doel worden gebundeld en versterkt. Het NAGF wordt gevormd door o.a. de vereniging GroentenFruit Huis, maatschappelijke organisaties en het Ministerie van Landbouw.