Rietjes bedrukken als een ‘pro’

Rietjes bedrukken met je logo? High end Yogaschool Y+ in Shanghai weet hoe je van bedrukte rietjes briljante reclamedragers maakt. Verder nog meer originele voorbeelden van bedrukte rietjes.

yoga rietje relatiegeschenk origineel inspiratie

Rietjes bedrukken voor een Yogaschool

Om als yogaschool op te vallen in een mega stad als Shanghai moet je wel creatief zijn! De bedrukte rietjes werden uitgedeeld aan klanten van vruchtensap barretjes. Betaalbaar en toch ook effectief.

Credits

De  bedrukking op de rietjes is ontworpen door Leo Burnett.  Door het rietje op de gebruikelijke plek om te buigen, vouwt het meisje in een yoga houding. Downward-Facing Dog zou de juiste pose moeten zijn. Perfect voorbeeld van een creatieve give-away (Bron).

Meer bedrukte rietjes

Rietjes zijn eeuwenoud! Het patent op het originele papieren rietje stamt uit 1888. Aardvark® produceert nog steeds geweldige bedrukte rietjes volgens dat oude patent.

Duurzaam alternatief

Papieren rietjes van Aardvark zijn milieuvriendelijk en duurzame papieren drinkrietjes. 100% chemicaliënvrij en bedrukt met (voedselveilige) goedgekeurde inkt. Een paar mooie voorbeelden van hun pinterest en instagram account:

Nóg een alternatief voor plastic rietjes

Er is een groot probleem met plastic rietjes. En dat is de impact op het milieu. Steeds meer mensen kiezen daarom voor duurzame alternatieven zoals de papieren rietjes. Maar je kunt ook kiezen voor rietjes, gemaakt van riet!

Rietjes van riet

Na de maïsoogst worden deze echte rietjes door boeren van het land verzameld. Vervolgens wordt het riet eerst gedroogd, daarna schoongemaakt en uiteindelijk met de hand gesneden.

Ze zijn misschien niet zo stevig als die rietjes gemaakt van bamboe of papierof van maïszetmeel. Maar wel origineel bedacht! Ik ontdekte in Nederland een bedrijf dat ze kan leveren.