DIY kit: eigen ring maken

Ik heb dit DIY pakket van Make Your Own Ring ontvangen ter beoordeling (heb dus zelf een ring gemaakt) en zal je hier vertellen wanneer dit een leuk relatiegeschenk idee kan zijn. 

Als je denkt dat gepriegel en knutselen alleen voor een selecte groep hobbyisten is, dan begrijp je het doel van een DIY kit nog niet. Deze ‘maak je eigen ring ’ kits zijn een creatief relatiegeschenk idee voor innovatieve bedrijven die meer dan ‘een blijvende herinnering’ willen geven aan bijzondere gelegenheden.

Een eigen ring maken kun je met de kits van Make Your Own Ring. 

Bij de gedachte aan een DIY kit om een eigen ring te maken denk je misschien: say no more, waar kan ik die kits bestellen!? Of je denkt: nee dit is alleen voor hippies die geloven in stenen met magische krachten, volwassen mensen die Harry Potter lezen en wierook kopen. Val je onder die laatste categorie, lees dan even verder. 

Je bent namelijk nooit te oud om iets nieuws te leren, en juist daarom zijn de ‘maak je eigen ring DIY kits’  voor iedereen. Ook als je denkt dat je er niets van bakt. Voor veel mensen werkt knutselen namelijk net als tuinieren of puzzelen als een vorm van ontspanning of therapie. Het kan helpen stress te verminderen en biedt een prettige afleiding van de dagelijkse routine. Maar belangrijker: je krijgt een super origineel, persoonlijk en symbolisch geschenk. Dat gebeurd niet vaak.

Lees ook:  DIY blanco puzzel cadeau voor kids (brievenbus proof)
make your own ring

De kit is verkrijgbaar in 4 varianten:

 • Zilver
 • Goud
 • Zegelring
 • Ketting met hanger

In het pakket zit alles wat je nodig hebt om een eigen ring te vormen van wax. Stuur je wax ring retour en voor je het weet ontvang je jouw unieke ring gegoten in zilver terug. Zo simpel kan het zijn. 

Bestel deze DIY kits op Makeyourownring.nl

Eigen ring maken: moeilijk?

Ik vind het lastig om mijn persoonlijke ervaring buiten beschouwing te laten, want ik vond het verrassend leuk om iets te mogen maken met mijn handen die doorgaans vooral aan het typen en swipen zijn. Maar laten we niet vergeten dat bijna ieder kind vroeger heeft gespeeld met Play-Doh en deze skills komen bij het maken van je eigen ring ook weer van pas. Dus als het even tegenzit: gewoon doorgaan. Daarnaast helpt het als je een rommellaatje in huis hebt waar je een aansteker, potlood, speld of andere dingen uit kunt vissen om te experimenteren met gravures en patronen. Ik koos voor een goplijste finish, en ben bijzonder tevreden over het professionele eindresultaat.

Benodigde tijd: 1 uur en 30 minuten

Hoe maak je je eigen ring?

 1. Ringmaat opmeten

  In de DIY kit zit een handig ringmaatje. Doe hem om je vinger, of neem een bestaande ring erbij die goed zit om de juiste maat op te nemen.

 2. Wax opwarmen

  De wax komt opgerold als een balletje ter grootte van een M&M in een plat doosje. Het wordt zachter als je hem opwarmt met je handen, of met een aansteker (gaat heel snel).

 3. Wax vormen

  Zodra de wax zacht is geworden kun je het beste beginnen met een spaghettisliert. Pak je ringmaat om de basis te maken. Daarna kun je losgaan. Er is best veel wax in de kit,dus of je gaat voor een grove dikke ring of elegantie: alles kan.

 4. Gieten

  Als je klaar bent stuur je jouw creatie retour naar Make Your Own Ring. Ze maken een mal van je ring en gieten hem in zilver. Je kunt aangeven of je een gepolijste of ongepolijste finish wil, kost niks extra’s. Na ongeveer een week ontvang je de ring retour in een stijlvol sieradendoosje.

Lees ook:  Bouw een award van LEGO-blokjes

Waarom is dit een goed idee?

Mensen hechten een sterke emotionele waarde aan sieraden. Ze vertolken je smaak en persoonlijkheid. Om die reden is de DIY kit van Make your Own Ring een schot in de roos wanneer je op zoek bent naar een ultra persoonlijk relatiegeschenk. Denk aan de volgende geefmomenten:

 • jubileumgeschenk (5, 10 of meer jaar in dienst)
 • behalen jaartarget / mijlpaal (persoonlijk of als team)
 • relatie- en kerstgeschenken met thema’s : ambacht, creativiteit, waardering, groei, innoveren
 • afscheidsgeschenk (offboarding cadeau)

Zou jij jouw merk of bedrijf omschrijven als fantasierijk, creatief, inventief en gedreven om dingen van blijvende betekenis en waarde te maken? Voorbeelden van dit archetype merk zijn: Lego, Lightyear, Adobe. Dan is een DIY kit een geschikt relatiegeschenk. Het maken van een zilveren ring kan ook een leerzame ervaring zijn. De ontvanger ontwikkelt nieuwe vaardigheden en krijgt meer waardering voor ambachtelijk werk.

Maar wacht er is meer! Het aardige van dit cadeau is dat de ontvanger het heel erg goed voor zichzelf kan houden, maar dat je het ook kan gebruiken als doorgeefgeschenk. Weet niet of dat een woord is, maar ik bedoel ermee dat je iemand eigenlijk een cadeau geeft dat diegene cadeau kan doen aan een ander. In mijn geval: een unieke ring (want gemaakt door mij) voor mijn vrouw. 

 • sterke emotionele waarde
 • ultra persoonlijk
 • creatief en inventief
 • zelfvoldoening en waardering voor ambacht
 • perfect doorgeefgeschenk

DIY (Do It Yourself) kits zijn creatieve, leerzame en unieke geschenken. Je daagt de ontvanger uit om zich creatief te uiten en om iets met eigen handen te maken. De meeste mensen ervaren dit positief, want het geeft een gevoel van voldoening en trots. Hoe tof is dat om als cadeau te geven?