8x Leuke zomerpakketten voor je personeel

Op zoek naar een zomerpakket, als originele attentie voor je personeel.

Een zomervakantie in het buitenland, kan door het coronavirus een riskante onderneming worden. Als bedrijf loop je namelijk het risico dat je geliefde medewerker besmet raakt met COVID-19, en daardoor vast komt te zitten in quarantaine. Het lijkt erop dat we niet alleen gedwongen thuis moeten werken, maar ook min of meer gedwongen vakantie in eigen land mogen vieren.

Een bedrijfsfeest zoals de jaarlijkse bedrijfsbarbecue op 1,5 meter is natuurlijk niet onmogelijk. Maar het wordt wel lastig als je voor hele grote groepen zo’n anderhalve meter afstand BBQ moet organiseren. Een leuk zomerpakket, kan dan een goed alternatief zijn!

Gek genoeg is dit voor sommigen slecht nieuws. En net als met het thuiswerkpakket, kan een zomerpakket voor medewerkers een mooi gebaar zijn. Daarom een paar leuke zomergeschenk ideeën, die je personeel helpen een (veiligere) vakantie in eigen land te vieren. Op naar Hintergarten!

Zomerpakketten voor personeel

Deze ideetjes kreeg ik van Dave Hofmans. Hij organiseert al jaren voor bedrijven kerstmarkten op locatie. Door de corona crisis zijn ze nu genoodzaakt om hun pakketservice meer aandacht te geven. Daarom zijn ze dit jaar gestart met een nieuwe webshop vol leuke geschenkpakketten. Hier kun  je als werkgever een themapakket uitzoeken, of door middel van een voucher je personeel zelf iets laten kiezen.

Thema’s

Bedenk je eigen zomerse thema, of kies voor een kant-en-klaar thema:

  1. BBQ pakket
  2. Gadget & bier
  3. Chocolade pakket
  4. Gezelschapsspel pakket
  5. Koffie & emaille mok pakket
  6. Welness pakket
  7. Tuinpakket
  8. Limoncello cadeaupakket

Voel je die summertime vibe? Meer zomerpakket tips voor medewerkers vind je hier!

Lees ook:  Datum PromZ Live 2020 verplaatst vanwege Coronavirus

Vakantie: in het buitenland of niet?

Sommige Europese landen zullen binnenkort hun grenzen weer openen. Het reisadvies voor de meeste landen binnen de EU wordt gewijzigd van code oranje (vakantiereizen niet aanbevolen) in code geel (vakantiereizen mogelijk, pas op voor risico’s). 

De meeste mensen blijven dit jaar thuis, of vieren vakantie in eigen land. Maar je zult niet de enige werkgever zijn die een memo naar collega’s stuurt, waarin je uitlegt wat de consequenties kunnen zijn als men er toch voor kiest de grens over te steken. 

Lastige memo

Het is volkomen begrijpelijk als je medewerkers duidelijk wilt maken dat als ze na de vakantieperiode hun werk niet kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld vanwege een mogelijke quarantainemaatregel of omdat het luchtruim of de grenzen weer zijn gesloten, dit een omstandigheid is die voor hun eigen rekening is. Zou je trouwens ook met collega’s kunnen afspreken die wintersport bedrijven: het is een levensgevaarlijke sport.

Uit onderzoek van EenVandaag onder zo’n 29.000 mensen blijkt dat de meeste Nederlanders niet (of in eigen land) op vakantie gaat. De helft van de ondervraagden is helemaal niet van plan om op vakantie te gaan. Een derde wil wel gaan of heeft al geboekt, maar ook daarvan blijft 42 procent in eigen land. 

Dit kan betekenen dat medewerkers in theorie extra vakantie moeten opnemen of onbetaald verlof moeten gebruiken voor de dagen dat ze niet kunnen werken. Je begrijpt dat dit niet het leukste bericht is om de welverdiende zomervakantie mee in te luiden. Daarom is het een leuk idee om een passend zomerpakket voor je personeel aan te bieden.