WimbleWorld Meta Merchandise

Wimbledon is inmiddels toe aan zijn 135ste editie, het legendarische ‘centre court’ bestaat 100 jaar. En dat is de aanleiding voor ’s werelds meest prestigieuze tennistoernooi om ook het metaversum te betreden. Hoe kun je meer dan honderd jaar oude tradities behouden, en toch meegaan met de tijd?

Wimbledon debuteert met Meta Merch in WimbleWorld

De All England Lawn Tennis Club introduceert samen met Roblox WimbleWorld. Wimbleworld is een virtuele 3D-wereld gebaseerd op het Centre Court in Wimbledon. Hier ervaren ook de nieuwste generaties de elegantie van Wimbledon’s witte pakken en de smaak van aardbeien met room.

aarbeien en room virtueel wimbledon

Wimblebux

In WimbleWorld kunnen gamers ‘Wimblebux’ scoren om daarmee branded merchandise te kopen in een virtuele winkel. Met de virtuele goodies kunnen de avatars zich in tenniskleding steken van Wimbledon-sponsor Ralph Lauren. Je kunt een virtuele AMC-pet van voormalig kampioen Andy Murray opzetten en virtuele rackets en dergelijke scoren. Aldus uitgedost kunnen de avatars met elkaar een potje tennis spelen op het centre court van Wimbleworld. Met een beetje geluk speel je zelfs tegen de avatar van Andy Murray zelf!

Ralph Lauren presenteert de Wimbledon-collectie

Koppelingen met de echte wereld zijn er bijvoorbeeld in het feit dat op schermen in Wimbleworld échte wedstrijden te zien zijn. En het spreekt voor zich dat de tenniskleding van Ralph Lauren, geïnspireerd op ’s werelds best geklede toernooi, ook in de echte wereld te koop is.

Lees ook:  Hot Pockets Cargo Shorts