Donald Trump gaf meer uit aan caps, mokken en t-shirts dan Hillary Clinton. Heel veel meer!

Opmerkelijk detail: Donald Trump’s budget voor promotionele producten was bijna 5x groter dan dat van Hilary Clinton.

Dit zegt Timothy M. Andrews. Hij is president en chief executive officer van de ASI (Advertising Specialty Institute). Trump’s promotionele baseball cap met de tekst “Make America Great Again” werd een icoon van zijn campagne omdat hij het bijna altijd op had tijdens zijn optredens.

De rol van Trump’s Promotionele producten

Campagne voeren om president van de Verenigde Staten te worden gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat Clinton over een veel groter budget beschikte dan Trump is inmiddels algemeen bekend. Of je nu vóor of tegen hem bent. Ondanks dit verschil in budget won Trump uiteindelijk van Clinton.

Zijn rode baseball cap (MAGA cap) met de tekst: Make America Great Again, is een symbool geworden voor zijn campagne. En blijft een zeer gewild merchandise artikel.

He didn’t win the money race (Bloomberg, december 2016)

De reden dat Trump in 2016 Hillary versloeg laat ik over aan de politieke verslaggevers. Feit is dat promotionele producten een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn campagne. Dit blijkt uit officiële cijfers, en je zult zien dat de verschillen opvallend te noemen zijn!

Trump vs Clinton

Kandidaten zijn verplicht om hun financiele jarrekeningen in te dienen bij de Federal Election Commision. Donald Trump gaf een veel groter percentage (9,8% van zijn gehele budget) uit aan promo items. Dit in schril contrast met het promo budget van Hillary Clinton: 0.7% ($1.3 miljoen). Donald Trump houdt blijkbaar enorm van bumperstickers met zijn naam er op. Hij bleef maar promotionele producten uitdelen. In juni valt het CNN al op dat er opvallend veel meer dollars uitgegeven worden voor Trump’s Promotionele producten dan zijn advertenties.

Donald Trump spent $207,868 on hats and $120,174 on ads last month (CNN, juni 2016)

Counseler

In het vakblad Counseler van de ASI verschijnt, later in het jaar, een artikel over de rol van promotie artikelen in de politieke arena. Het opvallende verschil in budget voor promotie artikelen tussen republikeinen en democraten vatten ze samen in deze tabel:

Lees ook:  De vreemdste film merchandise
uitgaves promotionele producten president campagne verenigde staten
De budgetten voor promotionele producten van de democraten versus de republikeinen in 2016.

1 gedachte over “Donald Trump gaf meer uit aan caps, mokken en t-shirts dan Hillary Clinton. Heel veel meer!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.