Prodir: echte dingen zijn zeldzaam!

Real is rare! Echte dingen of authenticiteit is zeldzaam. Op de een of andere manier is wezenlijkheid een schaars goed geworden.

Lekker belangrijk! Ja, wel als een relatiegeschenk gaat uitkiezen…

In het voorwoord van hun indrukwekkende met rode linnen kaft gebonden catalogus, staat beschreven waarom Prodir de beste promotionele pennen verkoopt. Het is een interessante redenering die het nut van relatiegeschenken uitlegt.

Catalogus Prodir pennen 2019

Real is rare

In het digitale tijdperk lijken al onze mogelijkheden onbegrensd. Alles is hyper toegankelijk geworden, maar door dezelfde onbegrensdheid is realiteit in het gedrang gekomen. Geloofwaardigheid is om die reden een cruciaal issue voor marketeers. Omdat we in een tijd leven waarin iedereen kritisch kijkt naar alles dat geloofwaardig, authentiek en oprecht wil overkomen. En dit geldt in het bijzonder voor haptische reclame.

Tastbare, drie dimensionale reclame zoals relatiegeschenken onderscheiden zich sterk van alle andere soorten reclame. Waarom? Want dankzij onze zintuigen kunnen we dergelijke producten snel en gemakkelijk beoordelen.

MoT

Zodra je een reclame artikel of relatiegeschenk in handen krijgt is dat een micro MoT (Moment of Truth). Een MoT staat voor een cruciale interactie tussen de klant en het bedrijf. Cruciaal wil zeggen dat het bepalend is voor het doel dat de organisatie wil bereiken (conversie, retentie, klanttevredenheid). Is iets meuk of leuk? Heeft het kwaliteit, of is het een wegwerp artikel? Je weet het vaak direct!

Betrouwbare reality-check

In de online campagne zien we hoe iemand met een virtual reality bril op een pingpong spel speelt. Super gaaf natuurlijk, dat zoiets kan. En toch hunkeren steeds meer mensen naar ‘echte’ belevenissen. Ze zoeken een betrouwbare reality-check.

via GIPHY

Lees ook:  Democratische marketingbeslissing

In de digitale wereld, waar elk probleem opgelost lijkt te kunnen worden met een app, is tastbare waarheidsvinding door middel van onze eigen zintuigen een sterk argument voor het gebruik van goede relatiegeschenken. En daar zit hem nu ook direct de crux. Want een fout relatiegeschenk, kan net zo krachtig je MoT verzieken, wanneer het juist niet blijkt te kloppen.

Prodir

Prodir pennen worden gemaakt in Zwitserland, vlakbij de grens met Italië. Verder gaat hun verhaal door over waarom Prodir pennen zo geweldig en echt zijn. De rest zal ik je voor nu besparen. Maar ik kan je persoonlijk zeggen: ja dit zijn inderdaad de beste relatiegeschenk pennen ter wereld. Als je benieuwd bent of ik gelijk heb: the proof is in the pudding! Vraag een sample aan van hun pennen en bepaal het lekker zelf.

De Prodir stand op De Leveranciersdagen 2019