QR-code: duurzaam medium voor actuele promotionele boodschappen

De Paris Fashion Week was vorige maand het toneel waarop Bacardi een nieuwe lijn ‘QR Code Apparel’ onthulde. Daarmee wist Bacardi op innovatieve wijze enkele nieuwe trends in promotionele marketing te combineren. 

QR-codes op streetwear, partnering met designers en musici en veel aandacht voor een nieuwe campagne

Hoe meer je het draagt, hoe meer je opkomende artiesten steunt, hoe meer liveshows je zou kunnen verdienen

BACARDI x BOI-1DA x NAHMIAS

Bacardi steunt jonge musici met ‘Wearable Album’ 

Samen met streetwear merk NAHMIAS en producer Boi-1da presenteerde Bacardi in Parijs een eigen kledinglijn. Daarop (goed zoeken!!) QR-codes, die mensen kunnen scannen om nummers van opkomende artiesten te horen. De drager van de kleding verdient daarmee (dat wil zeggen als hun qr-codes gescand worden) punten. Die punten kunnen gebruikt worden om live concerten bij te wonen.

De streetwear komt in de vorm van een ‘capsule collection’. Er is een T-shirt, pet, hoodie en jas, elk met verschillende (QR)afbeeldingen en de tekst ‘Support Artists’.

Natuurlijk is er ook een ‘goed doel’: 100% van de nettowinst die met de collectie gegenereerd wordt komt ten goede aan de deelnemende artiesten. En het gaat niet om goedkope spullen: de pet kost $ 225 en de jas $ 1.000.

QR-code: duurzame reclameboodschap

QR-codes zijn op zich geen nieuwe technologie. Ze zijn ideaal om bijvoorbeeld een persoonlijke videoboodschap toe te voegen aan relatiegeschenken of kaartjes. Sinds de pandemie zijn ze steeds ‘normaler’ geworden voor de gemiddelde consument, die ze vooral kent van menukaartjes op terrassen en in restaurants.

Lees ook:  AH fancollectie! Binnenkort ook Jumbo-onesies?

Een groot voordeel: de ‘eigenaar’ van de qr-code kan elk moment de ‘content’ achter die code veranderen zonder de code zelf te hoeven aanpassen. Door QR-codes te integreren in promo’s en wearables als T-shirts, hoodies en dergelijke kan de boodschap voor langere tijd ‘vers’ gehouden worden. Zolang als de drager meegaat.