Persoonlijke videoboodschap bij relatiegeschenken

Het geefmoment van je geschenk perfectioneren doe je zo.

Hoe voeg je een persoonlijke videoboodschap toe aan je relatiegeschenk??

Steeds meer kerstpakketten en relatiegeschenken worden, mede door corona, niet meer persoonlijk overhandigd. Dat geefmoment is verplaatst naar de brievenbus of een postbezorger. Niet echt memorabel. Nu zijn er wel feestelijke huis-aan-huis bezorgdiensten maar wat kun je doen als je hier geen budget voor hebt? Hoe maak je het geefmoment toch nog speciaal? Het antwoord is: ‘personaliseren’.

Ja, dit is gaaf! Voeg een persoonlijke video boodschap toe aan je relatiegeschenken en complimentkaarten.

Of je nu duizenden of slechts 1 relatiegeschenk verstuurt. Je kunt al je medewerkers in één keer bedanken op een persoonlijke manier. Verras je relaties of collega’s met een persoonlijke videoboodschap op elk geschenk! In dit artikel leer je in 3 eenvoudige stappen hoe je snel en gemakkelijk de kracht van video kunt inzetten.

Hoe voeg ik een persoonlijke videoboodschap bij het relatiegeschenk?

Benodigde tijd: 30 minuten

Iedereen kan dit! Ik leg je hier uit hoe je snel en gratis in 3 stappen je eigen persoonlijke videoboodschap kunt toevoegen aan je relatiegeschenken. Het is heel simpel en kost je hooguit 30 minuten, afhankelijk van hoe handig / zelfverzekerd je bent voor de camera. 

 1. Neem je video op

  Gebruik je telefoon om je persoonlijke dankwoord / videoboodschap (film verticaal!) op te nemen.  Check onze tips over wat je kunt zeggen in je video. Of boek een BN-er via ShoutOut. Bestel een persoonlijke videoboodschap van Sinterklaas, de Kerstman of Dries Roelvink.

 2. Upload je video naar een videoplatform

  Bepaal afhankelijk van je doelgroep de zichtbaarheid en kies voor Openbaar, Privé of Verborgen. Veel marketingmanagers focussen zich op YouTube, maar Vimeo is een goed alternatief. 

 3. Maak een QR code

  Kopieer de link van je video en maak een gratis QR code aan op gratisqrcode. Die is echt gratis, en je hoeft niet eerst te registreren. Voeg eventueel een logo, kleuren en kaders toe en download in hoge drukkwaliteit. 

Lees ook:  TBWA\MCR & Voedselbank zetten gepersonaliseerde fortune cookies in

Klaar. Afdrukken maar!
Zo simpel is het. Voeg deze QR code toe aan het ontwerp van een flyer, wenskaart of het begeleidend briefje van je kerstpakket / relatiegeschenk. Zo lijkt het toch een beetje of je cadeau persoonlijk overhandigd wordt!

Pro Tip: film verticaal! Zorg ervoor dat je tijdens de opnames niet horizontaal (landscape) filmt. Ontvangers scannen de QR-code met hun mobiel. Je wilt daarom dat het format van je video optimaal is voor smartphones. Een staande video wordt op mobiele apparaten direct full screen vertoont. En horizontale video is in tegenstelling tot verticale video minder “snacky”. Daarbij komt ook nog dat verticale video beter past op social media tijdlijnen. Dus mocht je persoonlijke dankwoord gedeeld worden, dan wordt zo’n video sneller en beter bekeken op platformen zoals Linkedin, Facebook en Insta.

Wat moet je zeggen in de videoboodschap?

Zoek je inspiratie voor de inhoud van je video? Hierbij een paar tips die je creatieve brein aan het denken zullen zetten. Wat je ook doet, hou je boodschap kort en krachtig: film maximaal 1 minuut.

 1. Kom meteen to the point. Stel jezelf voor en vertel je kijkers precies wat het doel van de video is. Verkleed jezelf desnoods als Sinterklaas, Kerstman of trek een ander toepasselijke outfit aan.
 2. Lees een bekende en relevante quote voor, en draag dat citaat op aan je personeel of klant.
 3. Zing een lied: wees moedig! Het is niet erg als je vals zingt, dat maakt de video alleen maar extra vermakelijk!
 4. Hou het safe en simpel, geef een compliment. Dat is altijd goed.
Lees ook:  Top 6 secretaressedag cadeautips

Vertel je verhaal in een persoonlijke videoboodschap bij geschenken

Dan zul je dat perfect kunnen overbrengen met een korte videoboodschap. Perfect voor de kerst speech, of als hyper persoonlijk dankwoord van de baas. Neem een videoboodschap of filmpje op voor de ontvanger, en upload die naar YT of Vimeo. Hang er een QR code aan, die je vervolgens verwerkt in het label of de wenskaart van je geschenk. 

Koppel de boodschap aan een tastbaar cadeau. Dat kan iets heel kleins zijn als een zakje snoep, of aan een fles bier of wijn. Maar druk je QR code ook gewoon op een kaartje bij de bos bloemen of de begeleidende brief in het kerstpakket.

Blijf op een persoonlijke manier in beeld in een virtuele wereld

 • Optimaliseer het geefmoment van je tastbare geschenk
 • Maak betere verbinding met een persoonlijke videoboodschap
 • Ideaal als motivational speech / dankwoord directie
 • Simpel, vrijwel kosteloos en doeltreffende marketing tool

Anderhalve meter samenleving of niet: dat onze wereld steeds digitaler wordt, is een feit. Daarom is het extra belangrijk om op een persoonlijke manier in contact te blijven. Zo maak je het relatiegeschenk of personeelsgeschenk extra persoonlijk en waardevol voor de ontvanger.