Hoe maak je van promotieartikelen collectors items?

Schatgraven naar reclameartikelen

We hebben het hier al vaker gehad over de opvallende opmars van het relatiegeschenk of promotieartikel als verzamelobject. Bijvoorbeeld populaire vintage reclamepennen. Want zodra grote merken een promotieartikel in beperkte oplage de wereld in sturen, wordt het ding in kwestie blijkbaar geld waard.

Dat betekent natuurlijk extra aandacht voor het merk. Extra aandacht die de ‘intrinsieke waarde’ van dat merk nog eens onderstreept. 

Zo maak je van een promotieartikel een zeldzaam collectors item!

Marketeers zouden geen marketeers zijn, als ze ook van deze trend niet weer optimaal gebruik zouden maken. Als je promotional swag nog niet schaars is, dan maak je het toch een moeilijk te krijgen zeldzaamheid? 

Little Caesars is de op twee na grootste pizzaketen van de wereld (na Pizza Hut en Domino’s). Net als de concurrentie zweert ook deze fastfood pizzabakker bij ‘swag’. Ze geven een schier oneindige verzameling hebbedingetjes weg, van wandklokken, sokken, drumstellen, hockeyhelmen, flipflops tot dakkoffers, karpetten, geurkaarsen, game-consoles, stropdassen en rugzakken.

Zeldzame promotieartikelen van Little Caesars

Hun meest recente campagne gebaseerd op die promotionele items is helemaal gebouwd rond het potentiële ‘zeldzaamheid’ aspect ervan. Je kunt ze niet zómaar krijgen bij bestelling van meer dan zes pizza’s of na het invullen van 20 belangrijke persoonlijke gegevens. Nee, je moet ernaar zoeken! 

Little Caesar’s verbergt codes voor die producten her en der op sociale media.

Maar ook in de vrije natuur, zoals hier als ‘graancirkel’ in de sneeuw:

Lees ook:  Turnbok leren notitieboek
Credits:  Kalama Hines, EastIdahoNews.com

Of via beelden die opduiken tijdens (tv uitzendingen van) sportevenementen:

https://twitter.com/littlecaesars/status/1363579405050732548

Het begon allemaal op de social- media-accounts van Little Caesars, waar fans uitgedaagd werden om die codes te vinden, die dan ingewisseld konden worden voor bijpassende prijzen. Denk aan een pizzaklok, een skateboard of een heuse brommer! Later verschenen de codes ook elders in de media, of zelfs midden in een woestijn

Wanneer iemand een code vindt, kan zij deze invoeren op www.unlockpretzelcrust.com  om te zien of hij een van die bijzondere prijzen heeft gewonnen. De campagne eindigt op 8 maart as. 

Waarom is dit een leuk idee?

Het bijzondere van deze campagne zijn niet de cadeautjes. Die zijn grappig, maar ok. Wat opvalt is de integratie van allerlei media, gekoppeld aan de hebzucht die schatgravers zal doen zoeken naar de enkele duurdere items. Little Caesars promotieartikelen zullen ongetwijfeld later als verzamelobject ( een vintage reclameartikel) weer extra waarde krijgen – en creëren voor de pizzaketen!