Hoe kan ik Generatie Z bereiken?

Generatie Z bereiken met online marketing? Hier vind je ze, en zo motiveer je ze. 

Generatie Z of Zoomers: mensen geboren tussen 1995 en 2010. Hun behoeften en gedrag is anders dan Millennials.

Investeer 1% van je omzet en creëer trouwe Generatie Z klanten

Een groot gedeelte van Generatie Z voelt zich machteloos. “Hoe kan ik in mijn eentje een verschil maken in de wereld?” Maar een alledaagse kracht die we wel hebben, is waar we onze spullen kopen. Beam Impact is een bedrijf dat consumenten in staat stelt om met elke cent die zij uitgeven aan diensten en producten van deelnemende aanbieders ‘goede doelen’ meetbaar te steunen. En het is daarom een originele manier voor merken die Generatie Z shoppers willen bereiken.

we’re going to build a best in class end-to-end values based marketing engine to help companies win by giving.

oprichters beam gen z platform online shopping

Het online shopping platform voor Zoomers werd  in 2017 opgericht door Beam CEO Viveka Hulyalkar, een voormalige McKinsey consultant, in 2021 opgenomen in de Forbes under 30, en CTO Alex Sadhu, een voormalige Tinder engineer. De twee jonge vrouwen richtten Beam op om bewuste consumenten te koppelen aan bedrijven met dezelfde idealen – en de middelen om echt impact te maken.

Hoe motiveer je Generatie Z?

Het B2B2C-model van Beam Impact is verrassend simpel. Bedrijven die zich aansluiten bij de organisatie verplichten zich om 1%  van de omzet, gegenereerd door de houders van de Beam-app, direct door te sluizen naar non profit goede doelen die de consument uitkiest. Inmiddels werkt Beam samen met  ruim 130 ‘Beam Brands’.

Lees ook:  15 creatieve draagtas ontwerpen

Dit is wat Generatie Z shoppers motiveert. Met elke donatie kun je als Beamer zien hoe het staat met je goede doelen – hoeveel bomen er geplant zijn om verbrande bossen in Californië te herplanten, en wat de totale impact is van de uitgaven van alle Beamers tezamen. 

klantloyaliteit gen z

Wat interesseert Gen Z? 

Zoomers houden van bedrijven die laten zien dat ze het menen! Generatie Z koopt dus het liefst bij webshops die hun sociale verantwoordelijkheid serieus nemen. Veel bedrijven doen al veel om de wereld een aangenamer plek te maken  – maar veel van die inspanningen krijgen maar weinig aandacht, terwijl andersom er veel wantrouwen bestaat over mogelijke greenwashing wanneer er wél aandacht voor komt. Door deel te nemen aan Beam Impact ‘bewijzen’ de bedrijven dat zij ernst maken met hun waarden en idealen. En daarmee vergroten zij de brand loyalty en aankoopbereidheid van hun klanten aanzienlijk, zo blijkt.

Meer loyalty, meer omzet, hoger ROI

“Eigenlijk willen wij de relatie tussen merken en hun moderne jonge consumenten helemaal opnieuw vormgeven, volgens de eisen en mogelijkheden van vandaag,”  aldus Hulyalkar. “We doen dat door merken en klanten actief hun waarden te laten delen – dat werkt beter dan op klantenkaart gebaseerde kortingen!”

AOV generatie z

Beamers kunnen in hun app zoeken naar leveranciers van wat zij op dat moment willen aanschaffen. Ze kunnen ook kiezen uit een bijbehorende lijst Goede  Doelen om met de aankoop te steunen. De deelnemers hebben daarnaast op hun eigen e-commerce sites aparte ingangen voor Beamers. 

Hoe verdient Beam Impact haar centen?

De Beamers betalen geen cent meer voor hun aankopen. Beam zelf eist ook geen percentage van de omzet – de deelnemende brands betalen Beam een vergoeding voor de omzetstijging die gegenereerd wordt via de Beamers. Hulyalkar garandeert dat deelnemende bedrijven meer winst boeken dan ze kwijt zijn aan de 1% plus de vergoeding aan Beam. 

Our mission is to shift $10B from brands to nonprofits, by creating what loyalty would look like if it were designed for today’s customers.

Waar vind je generatie Z?

Een logisch antwoord op de vraag: Waar kan ik Generatie Z bereiken? is natuurlijk: social media. Gen Z is veel op Instagram, YouTube en Snapchat te vinden, maar als het aan Beam ligt ook in hun app. Je kunt daar elke dag zien welke goede daden je verricht. “We’re going to be a compass for everyday impact,” zegt Hulyalkar op Tech Crunch. “There are many finance apps out there that help you manage your personal finances, but there’s nothing that helps you manage your personal impact on an everyday basis, and that’s what we’re building. We’re going to make Beam a part of people’s everyday lives and habits and at the same time, we’re going to build a best in class end-to-end values based marketing engine to help companies win by giving.”