Not On The High Street 3D Billboards Benadrukken Zinloze Kerstcadeaus

Niemand wil zinloze kerstcadeaus geven, maar toch doen we het allemaal wel eens! Nutteloze relatiegeschenken zijn niet alleen schadelijk voor je imago, ze belasten ook onnodig het milieu. Not On The High Street evolueert met de huidige MVO- en eco-trends mee en is een OOH campagne gestart, gericht op het voorkomen van zinloze kerstcadeaus: ‘don’t gift landfill’ (zie ook Brand Fill).

Marktonderzoek zinloze kerstcadeaus

Uit onderzoek van het platform bleek dat er het afgelopen jaar maar liefst 3.088.345 niet-verantwoorde (vooral plastic) prullaria op de vuilnisbelt beland zijn, vooral kerstcadeautjes zo lijkt het. Doel van de campagne van Not on The High Street is, voorkomen dat zich dit scenario dit jaar niet herhaalt.

Het onderzoek toonde aan dat acht op de tien ondervraagden rapporteerden afgelopen jaar (Kerst)  minstens een zo’n ‘bad gift’ of zinloze kerstcadeau ontvangen te hebben. Terwijl slechts vijf op de tien respondenten ook zelf toegaf dergelijke goed bedoelde rommel te hebben gegeven.

Not On The High Street is een Brits relatiegeschenken platform, waarop ruim 5000 (!) geselecteerde kleine creatieve ondernemingen in het VK een keuze uit een enorme hoeveelheid zakelijke en persoonlijke geschenken aanbieden. De naam ‘Not on the High Street’ verwijst naar de MKB-of nog kleinere omvang van de deelnemers – aan de High Street van elke stad in Groot Brittannië vond je vroeger het grootwinkelbedrijf. Nu veel leegstand, net als hier.

Zinloze kerstcadeaus campagne

Om de enorme omvang van het probleem van zinloze kerstcadeaus te illustreren, heeft het gewetensvolle geschenken platform drie indrukwekkende 3D-billboards laten maken, die een paar weken te bewonderen zijn in London en Manchester. De eerste installatie, bij het iconische Westfield London’s Pump Station, bestaat uit een gigantische perspex doos, tot de rand gevuld met de bewuste soort prullaria. De constructie roept consumenten (en bedrijven) luid op om dit jaar wat verantwoorder geschenken te kiezen. 

Lees ook:  Hoe kun je pinbetalingen stimuleren?
3d billboards not on the high street london zinloze kerstcadeaus
geef geen zinloze kerstcadeaus campagne billboard

De tweede, met de slogan ‘Don’t Gift Big Biz’, staat in de Londense Vinegar Yard. Deze doos is volgepropt met kartonnen verpakkingen van online retail-giganten, roept op je (kerst)cadeaus bij het MKB te kopen. De derde billboard roept ‘Don’t Gift Boring’, en is te bewonderen in Salford, Manchester. Dit exemplaar is gevuld met (witte) sokken, en verwijst naar de naar schatting 4 miljoen paar sokken die de Britten vorig jaar gekregen maar nooit aangetrokken hebben.  Het onderzoek van Not On The High Street concludeerde dat de Britten ‘een paar sokken’ het most boring geschenk vonden…

Wat je niet cadeau moet geven

De billboards horen bij de lancering van Not On The High Street’s ‘Don’t’ Gift Guide‘ campagne. Met heel veel handige tips over hoe je goede geschenken selecteert en wat je juist niet cadeau moet geven. De drie slechtste cadeau ideeën volgens Not On The High Street zijn:

  1. Sokken
  2. Mokken
  3. Badartikelen

Het doel van het platform is mensen en organisaties ‘nudgen’ om minder en beter te geven. Cadeaus die nog jarenlang zullen worden gekoesterd door de ontvangers.

Alle bruikbare items in de billboards ‘Don’t Gift Landfill’ en ‘Don’t Gift Boring’ zullen overigens na de campagne uitgedeeld worden aan dakloze mensen.