Expo Dubai Swag: kamelenzeep

Bezoekers van Expo Dubai 2020 nemen zeep van kamelenmelk en andere branded merchandise als souvenir mee naar huis

Expo 2020 Dubai is een heuse wereldtentoonstelling, die – een jaar te laat door jeweetwel –  wordt gehouden van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Vreemd dat je daar in onze media nauwelijks iets over hoort! Het is de eerste wereldtentoonstelling ooit die in de Golfregio georganiseerd is. Meer dan 190 landen en organisaties presenteren zich daar, waaronder ons eigen landje. In 2018 exporteerde Nederland voor €14 miljard aan goederen en diensten naar de Golfregio – we importeerden voor circa €7,7 miljard. Het zal geen verrassing zijn dat wij ons profileren via water, energie en voedsel.

Water, voedsel en energie

Deze wereldtentoonstellingen bieden landen een internationaal podium, waarop zij hun sterke kanten kunnen presenteren aan de  hele wereld. Dezer dagen vooral met wat zij te bieden hebben op gebied van innovatie en duurzaamheid, inclusief oplossingen hier verzonnen voor mondiale problemen. Hoewel de focus nu vooral ligt op de toekomst van de Golfregio:  de grondstoffen waar zij rijk mee zijn geworden raken langzaamaan ook op, dus moeten zij alternatieven ontwikkelen voor hun nu nog zorgeloze manier van omgaan met  water, voedsel en energie.

En hoewel wij hier zoals we elke dag kunnen lezen zelf de nodige problemen hebben, denkt onze overheid dat Nederlandse bedrijven, wetenschappers en opleidingen de Golfstaatjes goed kunnen helpen. Tegen betaling in oliedollars natuurlijk.

lokale mkb leveranciers merchandise shop dubai 2020 expo
Steun MKB’ers in de Verenigde Arabische Emiraten

Lokale leveranciers

Twintig procent van alle contracten rondom Expo Dubai 2020 wordt gegund aan lokale MKB bedrijven. Op de verpakking van een luxe parfum is te lezen dat je met jouw aankoop de lokale economie in de UAE steunt. Naast zeecruises en woestijnsafari’s kunnen (analoge én digitale) bezoekers zich ook vergapen aan een enorme verzameling merchandise-artikelen – nog steeds van ‘Dubai 2020’ al is het al weer bijna 2022. Je kunt ze kopen op Amazon, er is geen webshop voor ingericht op hun website. Best een slimme oplossing voor zo’n eenmalig event.

Lees ook:  Pilsjasje - Doodnormale bier merchandise van Dommelsch

Er zitten ook exotische geschenken bij, zoals zeep van “moisturising blends of camel milk”, verrijkt met “natural oils and Mukhallat – non-alcohol based perfume oils”. Voor het dubbele bedrag krijg je die zeep ook in goud. Oh, en heb je een hekel aan kamelen, dan is er ook zeep van ezelinnenmelk die helpt bovendien tegen rimpels.

De collectie ‘licensed products’ en ‘memorabilia’ is eindeloos. Van gouden collectible souvenir munten, koffiekannen tot geinige paperclips. Tot onze verbazing zien we ook een kaartspel liggen. Terwijl zelfs het Pokémon kaartspel er verboden is, omdat het een vorm van gokken is in de ogen van belangrijke Islamitische geestelijken.

expo dubai 2020 merchandise shop