Tip: nettassen bedrukken met je logo (Mesh Bags)

Nettassen, Mesh bags of een Avoska zien er uit als winkeltasjes voor oude oma’s. De oorsprong van het boodschappennetje ligt in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Sovjet Unie. Dit was het BESTE Sovjet-accessoire ooit! Maar het bescheiden nettasje maakt een comeback. Je spot ze tegenwoordig ook vaak in een stad als Parijs of in hipster wijken van Amsterdam.

Stijlvolle shoppers: nettassen of mesh bags zijn gehaakte oma-boodschappentasjes met hoog hipster gehalte.

De DIRK tas is nu echt verleden tijd. Mensen willen toffe tote bags van katoen met een opvallende print. En je wil dit soort gehaakte nettassen bedrukken, maar dan heel subtiel. Een sjiek klein label weggewerkt in de band van de tas is alles wat dit ingenieuse en eenvoudige tasje nodig heeft.

Nettassen bedrukken

Je kunt mesh bags bedrukken door een custom made label aan de band te laten bevestigen. Of door een model te kiezen met een klein katoenen afsluitbaar zakje. Hele subtiele branding eigenlijk, en dat zal de gebruiker in dank afnemen. Je loopt dan namelijk niet als een reclamebord door de winkelstraat. Niemand weet dat je dat hippe draagtasje eigenlijk cadeau hebt gekregen bij een aanbieding in de supermarkt 😉

katoenen nettassen mesh bags relatiegeschenk hipster
Doordat nettassen lekker flexibel zijn kun je er veel in kwijt. De lange lussen aan de tas zorgen ervoor dat je hem gemakkelijk meeneemt.
hippe nettassen bestellen b2b
gepersonaliseerde katoenen nettassen
Bedruk de nettasjes met je logo op een subtiele manier.

Nadelen nettassen

Er is één heel erg groot nadeel aan mesh bags, en dat zijn de gaten! Alles dat kleiner is dan de gaatjes in het net, zal erdoorheen glippen. Super onhandig dus voor je sleutels. Een ander nadeel aan mesh bags vind ik dat iedereen kan zien wat je meeneemt. Aan de andere kant: als je niks te verbergen hebt, is er niks aan de hand.

Lees ook:  Origineel drank cadeau bedrijven (tip)

Grote aantallen bestellen

Je kunt dit soort draagtassen gemakkelijk online bestellen. Let wel even op van welk materiaal ze zijn gemaakt. Je wilt niet de hoofdprijs betalen, maar ze moeten wel minimaal van 100% katoen zijn. Anders ziet het er niet uit.

Ik heb even een paar groothandel websites op een rij gezet, met linkje naar de supplier. Ik zal het bijwerken, wanneer er meer tips binnenkomen.

ShopPrijsM.O.Q.
Bol.com€11,051 stuk
AliexpressUS $1.221 stuk
Boweevil?10 stuks

Avoska

De geschiedenis van het boodschappennetje/ nettas begint in de Sovjet Unie. Men noemde de tas gemaakt van aan elkaar geknoopte katoenen touwtjes een Avoska (vertaling: mischientje). In de USSR gebruikte letterlijk iedereen een ‘avoska’. Het is de tijd van intense armoede en lange rijen voor winkels vanwege een tekort aan vrijwel alles. En omdat je nooit wist wat er in de winkels verkrijgbaar was, had je altijd een boodschappennetje bij je. Een praktisch tasje gemaakt van touwtjes dat je gemakkelijk in je zak kunt opvouwen.