Wat zijn de meest duurzame waterflessen?

Bijgewerkt: 21-07-2020

Er valt heel wat te kiezen als het gaat om (herbruikbare) duurzame waterflessen. Daarom: een overzicht!

Duurzame waterflessen zijn als relatiegeschenk sinds een paar jaar razend populair. Op een willekeurige beurs wordt je er bijna mee doodgegooid! Leveranciers komen regelmatig uit met een nieuw model of collab. Sommige waterfles merken liggen zelfs met elkaar overhoop in de strijd om het grootste marktaandeel.

Verminder de plasticsoep met een Duurzame Drinkfles

Zeg je herbruikbare drinkfles,dan denken veel Nederlanders aan de dopper. Wil je toch origineel uit de hoek komen met een herbruikbaar waterflesje? Of wil je juist graag een alternatief voor de dopper fles? Vergelijk dan deze duurzame drinkflessen.

Top 8 duurzame waterflessen

  1. SOMA
  2. FLASKE
  3. BE O
  4. Join the Pipe
  5. KRNWTR
  6. Dopper
  7. Bobble
  8. 24Bottles

[Onder de afbeeldingen lees je verder over de waterflesjes hype, en hoe je een herbruikbare drinkfles kunt gebruiken als relatiegeschenk]

1. De SOMA Bottle

SOMA is een mooie design drinkflessen merk. Het bedrijf is een gecertificeerde B-corporatie. Een minimale impact op het milieu maken is een cruciaal onderdeel van Soma’s DNA. Ze passen deze gedachte toe in alles wat ze doen. Van het productontwerp en hun toeleveringsketen van leveranciers tot de bedrijfscultuur en samenwerkingsverbanden.

Meer info en bestellen: www.drinksoma.com

2. FLASKE (steunt The Ocean Cleanup)

Dit herbruikbare drinkflessen merk doneert 10% van de jaarlijkse winst aan The Ocean Cleanup. Laat je eigen FLASKE bedrukken, dan steun je automatisch Slat in zijn missie om plastic troep op te ruimen. Daarnaast valt FLASKE op vanwege het strakke design, en (bij mijn weten) de meest uitgebreide personalisatie mogelijkheden. Deze super vette all-over prints bijvoorbeeld:

Lees ook:  Chocoladeletter voor het goede doel

3. BE O Bottle – drinkfles van suiker, alg en cassave

Dit BE O Bottle is een nieuwe Dutch Design drinkfles met duurzaam verhaal. Een eco drinkfles, die je net als de dopper, ook helemaal uit elkaar kunt schroeven. Daarom is deze waterfles gemakkelijker schoon te maken. Pluspuntje dus. Het materiaal is gemaakt van suikerriet, cassave en algen. Verkrijgbaar in zwart of wit (mooiste) en 3 andere kleuren. En voor ieder verkochte BE O fles wordt er een boom geplant door Trees for the Future. Top dus! De BE O Bottle bedrukken met je logo is een goed relatiegeschenk idee. Kan al vanaf 40 stuks, voor maar 8,75 EURO!

4. Waterfles van Join the Pipe

Join the Pipe is een sociale groep kraanwaterdrinkers met een droom. Die droom is het bouwen van de langste waterleiding om de hele wereld van schoon drinkwater te voorzien. Met de verkoop van hun herbruikbare waterflessen en het plaatsen van duurzame drinkwater-tappunten willen ze het gebruik van milieuvervuilend voorverpakt bronwater tegen gaan.

Meer info en kopen: www.join-the-pipe.org


5. RVS KRNWTR drinkfles.

KRNWTR is in 2010 opgericht door twee vrienden die zich ergeren aan plastic afval. Een sociale onderneming die 5% van de omzet doneren aan de Plastic Soup Foundation.

Meer info & kopen: www.krnwtr.nl


6. De Dopper: waterfles met wereldwijde missie

De dopper is de meest bekende duurzame drinkfles voor kraanwater. Ze doneren 5% van hun omzet aan de Dopper foundation. Daarmee steunen ze over de hele wereld waterprojecten.

Bestel vanaf 1 stuk bij op de Bijenkorf webshop of

doppers bedrukken bij drukzo

7. De bobble waterfles:  fris en schoon

De bobble filtert je drinkwater terwijl je drinkt. In deze duurzame waterfles zit  een koolstoffilter. Deze filtert bijvoorbeeld chloor uit gewoon kraanwater. Het verbetert de smaak van je water, en is herbuikbaar!

Lees ook:  Biologisch afbreekbare wegwerp barbecue van karton

Shop online: bijenkorf.nl

8. 24Bottles duurzame waterflessen (RVS)

Het is begonnen met een top 5 van duurzame waterflessen, maar deze moet er ook gewoon bij! Lichtgewicht waterflesjes in vele hippe kleuren. Ontworpen door een Italiaans design waterflessen merk. 24Bottles streeft naar een volledige CO2 neutrale operatie. Om dit te bereiken planten ze over de hele wereld bossen aan. Dat doen ze met het project TREEDOM. 

Shop online: debijenkorf.nl


Duurzame drinkfles merken

Ik hou al een paar jaar de duurzame waterflesjes markt in de gaten. En zet ze hier op een rij. Alleen de hipste, stoerste en meeste coole merken. De populairste duurzame waterflessen merken vind je hier. Niet mee eens? Of ben ik je vergeten? Roept u maar.

Duurzame waterflessen hype

Waarom zijn duurzame waterflessen zo trendy? Vraag jij je dit echt af? De plastic soep die ronddrijft in onze oceanen! Dat is de belangrijkste. Een herbruikbare drinkfles is een duurzaam alternatief voor de ouderwetse PET fles. Althans in landen als Nederland en Duitsland, waar je met gemak het water uit de kraan kunt drinken.

Dus laten we de hype nuanceren en zeggen dat de herbruikbare flesjes vooral populair zijn in de noord Europese landen. En andere plekken waar veilig drinkwater uit de kraan loopt natuurlijk. Dat is een groot verschil met herbruikbare relatiegeschenk koffiebekers. Die kun je bijna overal en altijd inzetten als relatiegeschenk.

  • Tip 1: Geef geen waterfles als relatiegeschenk wanneer je doelgroep geen toegang heeft tot veilig drinkbaar kraanwater.
  • Tip 2: Vertel welk goede doel de waterfles ondersteunt en koppel de duurzame gedachte aan een waarde die past bij jouw bedrijf.
Lees ook:  Hoe milieuvriendelijk zijn jullie promotieartikelen?

Eigenlijk moeten we niet over een hype praten. Want een hype waait weer over. Een duurzame lifestyle trend zoals Lagom geeft al aan dat we steeds bewuster nadenken over de manier waarop wij omgaan met de aarde. En dat zal in de nabije toekomst niet gaan veranderen!

Herbruikbare waterflessen zijn en blijven geliefde cadeaus omdat iedereen wel klaar is met wegwerpflesjes. Zelfs al is het een afgezaagd geschenk idee. Het blijft een goede keus!