KVK Nederland: BE O bottle is één van de 100 meest innovatieve bedrijven in 2019!

BE O Bottle won de Green Award 2019, PromZ publieksprijs, en is één van de 100 meest innovatieve bedrijven in Nederland van 2019

Amper 3 maanden actief in de markt en nu al bekroond met de Green Award 2019 , winnaar publieksprijs PromZ 2019 én genomineerd voor het meest innovatieve bedrijf van Nederland. Het verhaal van Damir Perkic en zijn compagnon Wouter Moekotte (oprichter Bio Futura). Ze zijn de makers van de BE O Bottle.

BE O Bottle waterflessen worden vanaf 40 stuks bedrukt met natuurlijke inkt. Perfect relatiegeschenk voor bedrijven die zowel de toekomst als de lifestyle van hun medewerkers of klanten belangrijk vinden.
Eigen BE O Bottle bedrukken

Het nieuwe plastic

Wist je dat bijna alle plastic op de wereld gemaakt wordt van aardolie? Deze grondstof is niet alleen eindig (ooit raakt die put leeg), de productie stoot mega veel CO2 uit. Suikerriet daarentegen neemt tijdens het gehele groeiproces tot aan de omzetting in bioplastic CO2 uit de lucht. Deze grondstof is hernieuwbaar en door natuurlijke aanwas of teelt snel opnieuw beschikbaar. De reststroom van deze voedingsbron levert de stoffen om de waterfles van te maken. Het ziet er uit als plastic, maar het is suikerriet. Sweet!

Handiger

Je hebt van die waterflesjes die er super gaaf uitzien. Maar die dan weer totaal niet handig zijn in het gebruik. Ze lekken, zijn niet schoon te krijgen of loodzwaar. De BE O Bottle is wat dat betreft vet handig. De fles is modulair, waardoor hij leeg minder ruimte inneemt en makkelijk schoon te maken is. Verder een chille drinktuit en makkelijk draagbaar. Oh ja: en natuurlijk 100% recyclebaar. Je zou het bijna vergeten.

Lees ook:  Waarderingen duurzame relatiegeschenken dubbel zo hoog

Duurzame relatiegeschenken

Duurzame drinkflessen zijn een extreem populair relatiegeschenk idee. Vooral de Dopper zie je overal. Ik herkende onlangs zelfs landgenoten op vakantie aan de opvallende bedrukte waterflesjes in hun rugzak. Zo’n hervulbare drinkfles als relatiegeschenk is daardoor ook lastig, omdat er zoveel keuze is. Check de toplijst duurzame waterflessen maar eens.

Ondanks het ruime aanbod, springt het ontwerp en de keuze voor materiaal van de hervulbare BE O waterflessen er echt uit. Deze Nijmeegse startup produceert net als Dopper hervulbare waterflessen, maar dan met bioplastics. Daarom vind ik de BE O bottle een goed alternatief voor de Dopper.

Grote orders, maken een grote impact

Kies je als bedrijf voor duurzame give-aways en relatiegeschenken, dan versnel je de transitie naar bioplastics. Je bent eigenlijk gek als je nog steeds relatiegeschenken van normaal plastic bestelt. De BE O bottle waterfles is in april 2019 gelanceerd. Ik was direct fan, en blijkbaar ben ik niet de enige! Ze zijn nu al verkrijgbaar in meerdere winkels en webshops.

PS: Ook mooi is de samenwerking van BE O met Trees of the Future. Voor iedere verkochte BE O bottle, wordt er door hun een boom geplant.

Uitreiking KVK Innovatie Top 100

KVK heeft als missie om de groei van mkb-bedrijven te stimuleren. Innovatie is één van de belangrijkste pijlers. Daarom nomineren ze de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland. Op woensdag 25 september 2019 vindt de feestelijke bijeenkomst plaats en dan maakt de jury de ranking bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2019 de nummer 1 positie van Groasis overneemt en zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van Nederland mag noemen.

Lees ook:  BE O bottle bedrukken; Dutch design drinkfles van suikerriet!