Pssst… PSI Messe bezoeken op Industry Day? Dit wil je weten!

Op 11 januari 2018 is de PSI Messe (de grootste relatiegeschenken beurs van europa) wederom geopend voor klanten van relatiegeschenk leveranciers. De zogenaamde eindklanten.

Ben jij van plan om deze beurs te gaan bezoeken als eindklant? Lees hier dan alles over de PSI messe en de Industry day.

Eerlijk zeggen: ben jij zo’n relatiegeschenken en promo producten freak? Of gewoon nieuwsgierig naar de laatste nieuwtjes op het gebied van gadgets en gifts? Dan is de PSI Messe voor jou: the place to be! Het walhalla op het gebied van relatiegeschenken is normaliter alleen toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de relatiegeschenkenbranche. Behalve op de laatste dag (11 januari 2018).

[tekst gaat verder onder afbeeldingen]

Impressie PSI messe

Industry day

Ze noemen deze dag Industry day. En dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Aangezien het juist een dag is die open staat voor mensen, die niet werkzaam zijn in de relatiegeschenken industrie.

Ik zal je uitleggen hoe dat zit.

De standhouders op de PSI messe zijn veelal fabrikanten van relatiegeschenken. Zij voorzien via een netwerk van relatiegeschenk dealers vele duizenden eindklanten van hun producten. Het dealernetwerk (lees: relatiegeschenken bedrijf X bij jou en mij op het industrieterrein) is van groot belang voor deze fabrikanten.

Voor hen zou het onmogelijk zijn om op zo’n grote schaal te opereren, zonder een netwerk van dealers /wederverkopers. Wederverkopers begrijpen wat er nodig is om een relatiegeschenk te bedrukken, verpakken, verschepen en ga zo maar door. En dat zijn de belangrijkste bezoekers van de PSI messe. Althans tot verkort.

Lees ook:  PSI 2019: Wat is er te doen in Düsseldorf?

Promotional Product Service Institute

De Promotional Product Service Institute gaat al een tijdje mee. Ruim 50 jaar zelfs. De PSI messe is ontstaan uit een netwerk van Europese relatiegeschenk fabrikanten, een relatiegeschenk branchevereniging (check het overzicht).

Deze fabrikanten, die de PSI groot hebben gemaakt, hielden graag de touwtjes in de handen. Het was bijvoorbeeld nog niet zo lang geleden voor een Chinese fabrikant, onmogelijk om te exposeren op deze Europese vakbeurs.

Jij en ik kunnen als consument al 1 artikel bestellen bij een fabrikant in China.

De afgelopen tijd is er wel wat veranderd op het gebied van marketing en promotie. Als relatiegeschenk dealer hoef je niet meer lid te zijn van de PSI om de beurs te bezoeken. En je hebt ze ook niet meer nodig voor een lijst fabrikanten via de fax. Gek hé?

Het internet heeft ook in deze branche een zeer grote impact gehad. Jij en ik kunnen als consument al 1 artikel bestellen bij een fabrikant in China. Dus waarom zou een ondernemer, met een gezonde Hollandse handelsgeest, die marge laten liggen?

Handelsgeest

Relatiegeschenk dealers knopen steeds vaker relaties aan met fabrieken en agenten die voor hen rechtstreeks uit het Verre Oosten relatiegeschenken produceren. En andersom speelt het internet ook een disruptieve rol. Fabrikanten gaan meer en meer via het internet rechtstreeks relatiegeschenken leveren aan eindklanten. Die ze normaliter uitsluitend via hun dealers zouden bedienen. Eerlijk is eerlijk. Inkopers van grote eindklanten zoals Coca-Cola en Unilever lopen al jaren te neuzen op beurzen als de PSI messe.

Lees ook:  Bezoek de grootste relatiegeschenken beurs van Europa: PSI 2017

Je begrijpt dat de PSI messe zijn ogen niet kan sluiten voor deze ontwikkelingen in de markt. En vandaar dat deze gevoelige kwestie – van een openstelling voor eindklanten – verpakt moest worden in een naam die de belangen van de gehele branche vertegenwoordigd. Industry day. Want is in het belang van de gehele industrie, dat het relatiegeschenk een populair marketing instrument blijft.


Dus nu weet je iets meer van de achtergrond. Misschien toch wel leuk om te weten. Als je volgend jaar de PSI messe gaat bezoeken als eindklant. En ga je er niet heen. Dan kun je ook gewoon met je relatiegeschenk leverancier bijkletsen over wat je hebt gemist.

2 gedachten over “Pssst… PSI Messe bezoeken op Industry Day? Dit wil je weten!”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.