Investeerder verkrijgt meerderheidsbelang in Stegman

Stegman uit Schagen is één van de vijf grootste leveranciers van kerstpakketten in Nederland. Daarnaast verkoopt de groothandel ook relatiegeschenken en exploiteert het een online keuzeconcept: Persoonlijk Noot.

Averest krijgt 70% belang in Stegman Groothandel

De private-equitypartij uit Breukelen AVerest Capital heeft voor een onbekend bedrag een belang van 70% genomen in Stegman. Hiermee wil de investeerder het bedrijf verder uitbouwen door autonome groei, en nieuwe overnames in soortgelijke sectoren.

Overnameprijs

Stegman boekte vorig jaar een omzet van ongeveer €15 mln en telt op dit moment ruim twintig medewerkers. Beide partijen willen geen overnameprijs bekendmaken aan het FD. De overige 30% blijft in handen van Eveline Bakker. Ze nam het familiebedrijf over van haar moeder Irene Stegman in 1991 samen met echtgenoot Jerry Bakker. 

Solide familiebedrijf 

Vanuit het Noord Hollandse dorp Schagen, verkoopt Stegman al meer dan vijfentwintig jaar kerstpakketten. Inkoop, creatie, assemblage en verkoop (showroom), alles onder één dak. Stegman staat geregistreerd als Dun & Bradstreet Rating rating 1 bedrijf. D&B ratings worden al jarenlang erkend als de toonaangevende voorspellende indicator om bedrijfsrisico’s te evalueren.

Persoonlijke Noot

Stegman genereert een groot deel van de omzet uit hun eigen online geschenken platform ‘Persoonlijke Noot’. Persoonlijke Noot biedt medewerkers de mogelijkheid om zelf hun eigen (kerst)geschenk te kiezen. Stegman heeft op tijd geïnvesteerd in digitalisering, en speelt met dit concept in op een van de belangrijkste gifting trends in onze branche. In plaats van het accent op traditionele geefmomenten te leggen (kerst, indiensttreding, jubileum) verschuift het steeds meer naar beloning van medewerkers door het jaar heen.  

Lees ook:  Pinkcube groeit hard, wat is hun geheim?

Vergeet kerstmis!

Relatiegeschenken expert John Ruhlin schreef hier een boek over. In ‘Giftology’, legt Ruhlin uit dat een relatiegeschenk aan je relatie geven in de decembermaand alleen maar ondergesneeuwd raakt onder de overvloed van cadeaus. Als je dus opvallende relatiegeschenken wilt geven is de timing ook super belangrijk. Timing is ook een van de drie succesfactoren die Robert Cialdini ( weer een goeroe) noemt bij het succesvol toepassen van relatiegeschenken.