Waarom de gepersonaliseerde gift box in opkomst is

Leer waarom en bekijk handige voorbeelden + tips voor jullie eigen bedrijf

De 2 belangrijkste verklaringen voor de groeiende populariteit van gepersonaliseerde geschenkdozen

We merken dat de gepersonaliseerde gift box in opkomst is. Steeds meer bedrijven kiezen voor een giftbox met naam, of laten een geschenkdoos bedrukken met hun logo.

Wat is een gepersonaliseerde gift box?

Credits: Swag.com

Een gepersonaliseerde geschenkdoos of gift box is een verzameling van bedrukte gifts, merchandise en gadgets (swag), verpakt in een gepersonaliseerde houten of kartonnen doos. Vaak worden de geschenkpakketten rechtstreeks geleverd aan de ontvangers. Denk aan een groep klanten, medewerkers, teamleden een bestuur of influencers. Doordat de custom made artikelen allemaal dezelfde uitstraling hebben krijg je een aantrekkelijk, samenhangend cadeaupakket.

Er zijn twee belangrijke redenen waarom de gepersonaliseerde kartonnen doosjes, trendy relatiegeschenken zijn.

1. Beurzen, events, congressen

  • Meer deelnemers werven met fysiek incentive
  • Sponsoring kansen
  • Lagere no-show % door reciprociteit
  • Een tastbaar souvenir versterkt de virtuele belevenis

Talloze (zakelijke) evenementen die normaliter fysiek plaatsvonden, worden nu online georganiseerd. En dat is niet altijd vanzelfsprekend. Hoe krijg je de doelgroep zo ver, dat zij en hij actief deelnemen aan een online evenement en daar een goed gevoel aan overhouden? En hoe zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk deelnemers inschrijven voor je webinar?

Dankzij gepersonaliseerde geschenkdozen brengen beursorganisatoren en eventmanagers het congresgevoel bij hun deelnemers thuis. De goodiebag is ook onmisbaar voor virtuele evenementen. Voor het samenstellen van je verwenbox of kits voor virtuele evenementen kun je ook goed je sponsoren betrekken.

Voorbeelden:

2. Nieuw personeel onboarden, teamtrainingen en bedrijfsfeesten

Je weg vinden op kantoor valt als kersverse medewerker sowieso niet mee. Laat staan als dat kantoor letterlijk gesloten is. Je zult zien dat de welkomstpakketten voor nieuwe medewerkers tijdens de coronacrisis wat extra aandacht nodig hebben. 2020 is het jaar van de meeste ‘innovaties’ op het gebied van personeel gerelateerde geschenkideeën. Want tijdens de lockdown is het extra belangrijk voor medewerkers om te blijven ontwikkelen en nieuwe energie te vinden.

  • Waardering tonen met een fysiek gebaar
  • Stimuleer het wij-gevoel met een gezamelijk unboxing moment
  • Teamspirit bevorderen
  • Geeft nieuwe medewerkers meteen een welkom gevoel
  • Corporate swag bevordert bedrijfstrots
Lees ook:  Paaseitjes per post en meer originele paaspakket ideeën

Voor de verbinding in het team en de motivatie zijn er nieuwe online vergaderconcepten ontwikkeld. Maar er is niets sterker dan een tastbaar bewijs van waardering. De vrijmibo is nu een digiborrel met borrelbox. Het kerstfeest een digitale kerstshow met doe-het-zelf sterrendiner. En er is een thuiswerkpakket, om je thuiswerkende collega’s een hart onder de riem te steken.

Voorbeelden: