Deelnemers van de Postcodeloterij ontvangen spaghettimeter en Vega Favorieten cadeaukaart t.w.v. € 12,50 per post
Samen met Unilever en Albert Heijn lanceerde de Postcodeloterij deze maand de landelijke campagne Vega Favorieten. Het doel: promotie van producten uit het vega assortiment van Unilever. En niet te vergeten klantbehoud voor de Postcodeloterij. AH verzorgt de distributie en wint misschien een paar extra nieuwe klanten en wat extra omzet.
Klantenbinding (loyalty) verhogen
Dat ‘Vega Favorieten’ niet echt bedacht is om mensen te inspireren hun maaltijden vegetarisch te maken lijkt me logisch. Althans voor Unilever en de AH is dat wel interessant, maar de Postcodeloterij doet mee vanwege klantenbinding. Klantbehoud, Loyalty of Klantretentie, is een marketingtactiek gericht op het ‘vasthouden, en binden’ van bestaande klanten. Waarom dat belangrijk is? Omdat iedereen weet dat het voordeliger is om klanten te behouden dan om nieuwe klanten te werven. Daarom heeft klantbehoud bij de Postcodeloterij hoge prioriteit.
Spaghettimeter tegen verspilling, gemaakt van gerecycled frituurvet
Een tactiek die ze elk jaar veelvuldig toepassen is het sturen van cadeautjes en giveaways. Omdat het merendeel van mensen die gokken eigenlijk nooit iets wint (anders waren casino’s en loterijen natuurlijk allang failliet), krijg je als deelnemer af en toe een klein cadeautje om je tevreden te houden.
Deze keer is het een handige spaghettimaat. Het is een hulpmiddel voor mensen die niet goed de hoeveelheid spaghetti kunnen inschatten. De gaten in de spaghettimeter geven de aanbevolen hoeveelheid spaghetti aan per persoon. Daardoor kook je minder snel teveel of te weinig pasta.
Een slimme keuken gadget dus, die ook goed aansluit bij het thema van de Vega Favorieten campagne. Bovendien is hij gemaakt van gerecycled frituurvet. Dus critici kunnen de Postcodeloterij niet verwijten dat ze plastic strooigoed het milieu in slingeren. Iets wat hun partner AH wel overkwam met de winterdorp spaaractie.
Piepelmeter?
Over de giveaway van de Postcodeloterij kon op Twitter vooral gelachen worden. Grapjes over de #piepelmeter of #penismeter gingen al snel rond. Denk je dat mensen die meedoen aan een loterij over het algemeen niet weten of kunnen lezen wat een spaghettimaat precies is. Of zijn het vooral mensen die van onderbroekenlol houden? Hoe dan ook een geslaagde spin-off op social media:
Mocht iemand nog een grap willen maken over de #piemelmeter van de #postcodeloterij ; Het hoeft niet meer! pic.twitter.com/xXb5JX7oKR
— J📵HN (@John_Rdam) November 7, 2021