Originele give-away actie Rennie op Tinder

Swipe naar rechts voor gratis Rennie 

Een van de meest banale producten van Farma-reus Bayer is de maagzuurremmer Rennie. Bayer Consumer Care in het Verenigd Koninkrijk is een innovatieve digitale campagne voor Rennies gestart op de populaire dating-app Tinder. Daarbij worden specifieke Rennie-profielkaarten ingezet gemaakt door Unity.

Een originele manier van klantgegevens verzamelen in ruil voor een goodie – in dit geval een paar Rennies. Maar dat kan alles zijn. Denk verder dan het beste relatiegeschenk, het gaat ook om hóe je jouw swag op de ideale manier verspreidt. Bijvoorbeeld met een clever social gifting campagne.

Chip & Marg

Normaliter vegen (of ‘swipen’) Tinder-gebruikers naar rechts, wanneer ze een match vermoeden, en naar links als ze de betreffende kandidaat links willen laten liggen. Wanneer iemand op zoek naar een partner een van de twee Rennie-profielen Chip dan wel Marg voorgeschoteld krijgt en vervolgens naar rechts veegt, ontvangt zij of hij speciale aanbiedingen voor de maagzuurremmer en wat nuttige informatie.

social gifting campagne rennie tinder give away

Bayer stelt dat het consumenten wil aanmoedigen om te ‘flirten’ met hun favoriete snacks als chips en chocola zónder angst voor de soms zure gevolgen van die lekkernijen. Dit alles in het kader van de ‘Falling Back in Love with Food’ give-away actie die in het VK voor Rennie lopende is. In die campagne figureren Marg (“spicy but mellow”) en Chip (“sweet with a dark side”),  die staan voor de twee meest populaire snacks van de Britten.

Slechte eetgewoonten in lockdown

Juist nu de mensen door Corona thuis opgesloten zitten mogen ze zich van Bayer wel eens extra verwennen. En gaan ze zich te buiten aan teveel lekkers, dat staat de Rennie klaar! 

Lees ook:  Recall: CHEEKY FRIENDS reflecterende polsbandjes