Popart beelden en bustes

Zoek je betaalbare (niet goedkoop uitziende) decoratieve bustes en popart beelden die je huis of kantoor op een museum laten lijken? Klassiek ontmoet modern met deze geniale, op popart geïnspireerde bustes en beelden van Etsy shop PERART Sculptures. Dit is fantastisch!!!! Ik ben er helemaal weg van.

…dat is de kunst

Een echt origineel cadeau vinden, bedoel ik: is het een kunst of een kunde? We hebben in de loop der jaren al heel wat artikelen aan de kunde gewijd – voor wie is het, past het relatiegeschenk bij jou als gever, wat wil je ermee bereiken, hoe hou je het smaakvol?

Handgemaakte op Popart geïnspireerde beelden van marmer

Zelf ben ik een liefhebber van kunst, maar ook van een leuke grap op zijn tijd. Daarom werd ik best enthousiast toen ik op PERARTsculptures stootte, een heuse iconoclast die niet bang is om klassieke beelden te lijf te gaan.

Op nummer één staat voor mij de in marmer gegoten remake van Michelangelo’s iconische David-sculptuur. Het gesmolten roze ijshoorntje recht op zijn gezicht, maakt het een grappig beeld, zonder dat het goedkoop wordt.

Bekijk op Etsy | € 153

Popart beeld van Atlas, de titaan die volgens de Griekse Mythologie de aarde droeg, in gouden boxhandschoenen.

Bekijk op Etsy | € 287

Beeldje van Mona Lisa, de glimlachende dame van het schilderij van Leonardo da Vinci, met een blikje Campbell’s Tomatensoep op haar hoofd. Een knipoog naar Andy Warhol’s iconische popart.

Bekijk op Etsy | € 526

Inspiratie

De meeste bustes en beelden van PERARTSculptures zijn op popart geïnspireerd. Maar sommige werken doen me meteen denken aan de Franse beeldhouwer Sacha Sosno, van wie ik héél graag een werkje cadeau zou krijgen. Helaas, zo’n Venus van Sosno kost al gauw meer dan 10.000 euro. De Hermes van PERARTsculptures is daarentegen wel binnen mijn bereik. En misschien een leuk idee voor die ene trouwe relatie/medewerker met gevoel voor humor, die je eens iets echt moois en toch grappigs wilt geven? Een stijlvol alternatief voor die metalen beroepen beeldjes 🙂

A thing of beauty is a joy forever, dichtte John Keats in zijn Endymion. Dat zie je aan de Venus van Milo en aan de kop van Hermes, beide al duizenden jaren geliefde iconische beelden.

originele moderne beelden bustes kopen
Bekijk alle beelden van PERARTSculptures op Etsy