Gat in de weg: gat in de promo-markt

Ben je ook altijd op zoek naar nieuwe opvallende vormen van promotie en originele buitenreclame? Bedruk eens iets anders dan een banner of vlag, zo zet je jullie logo op een stukje van de straat!

Deze bedrijven repareren gaten in de weg en creëren originele buitenreclame

Onlangs nog wezen we hier op de strategische noodzaak van langetermijn- of relatiemarketing en de rol die effectief public affairs management en goede narratieven daarbij kunnen spelen. Wil je een positieve indruk maken op het grote publiek en je imago als onderneming verbeteren, dan is “wie goed doet, goed ontmoet’ een oud maar nog steeds relevant devies. Je profiteert dan van het reciprociteitseffect

Alleen types als Batman of Zorro doen hun daden incognito – voor een onderenming is dat slechts zelden een werkbare tactiek. Beter is het om met minimale subtiliteit te zorgen dat ‘men’ ziet wat voor goeds men doet. Een goed voorbeeld is te vinden in Johannesburg ( Zuid-Afrika), een stad waar veel problemen zijn. Een van de meest opzichtige is de belabberde staat van de straten: die zaten (en zitten) vol gaten en kuilen. Slimme marketeers van twee plaatselijke verzekeraars, DialDirect Insurance en Discovery Insure, richtten samen met de gemeente de ‘Pothole Patrol’ op, die op de drukste wegen dagelijks tot 250 gaten in het asfalt ging dichten – op kosten van de verzekeraars. Die dat natuurlijk duidelijk zichtbaar op het nieuwe asfalt lieten spuiten.

gat in de weg originele buitenreclame verzekeraar

Dat levert dus een groot aantal gratis en bijzonder opvallende en originele buitenreclame in de stad op, naast minder aansprakelijkheidskwesties. Je vindt ze ook in Nederland, anonieme plekken die vaak extreem goed in het zicht liggen maar toch over het hoofd worden gezien.

originele buitenreclame domino pizza
domino bedrukt straat buitenreclame idee

Eerder al werd het ‘gat in de weg’ ontdekt als OOH kans in de Verenigde Staten, ook berucht om de slechte staast van hun infrastructuur. In 2018 was het daar geen verzekeraar, maar pizzabezorger Domino’s, die in Californië, Georgia en Delaware een groot aantal kuilen in de weg vulde en voorzag van een (bescheiden) logo plus catchphrase “Oh yes we did!”

Lees ook:  Lang leve het spandoek!

Zichtbare oplossingen: originele buitenreclame

Een effectieve promotiecampagne, gericht op breed relatiemanagement of public affairs, lost een maatschappelijk probleem op of vervult een maatschappelijke behoefte. Een weg repareren zal in ons land niet zo snel nodig zijn ( alhoewel, de laatste tijd…) maar kijk eens kritisch om je heen – waar kunnen jullie zichtbaar oplossingen bieden?

Nuttige promotionele producten kunnen zichtbaarheid voor je merk opleveren. Denk bijvoorbeeld aan het uitdelen van gratis oordopjes in verband met (langdurig) geluidsoverlast. Ook een creatief ontworpen draagtas als giveaway levert originele buitenreclame op. Misschien kun je een lelijk stukje braakliggende bouwgrond omtoveren in een zee van bloemen. Zet er een bordje bij met je logo, een mooi uitzicht met dank aan….