Metalen beeldjes van beroepen, waar(om) koop je die?

Waar koop je metalen beeldjes van beroepen?

Metalen beeldjes van beroepen kosten tussen de €40 en €50 per stuk. Bestel ze via:

Metalen beeldjes als relatiegeschenk zijn populaire relatiegeschenken, maar waarom?

Metalen beroepen beeldjes, ook wel moerenmannetjes genoemd, het staat al een tijdje op onze redactionele kalender. Er is iets met deze metalen beeldjes waardoor ze zeer geschikt zijn om cadeau te geven voor een jubileum, bij een afscheid of pensionering. Maar schijnbaar zijn beelden van bouten, moeren en koper ook leuk om te geven aan iemand die een bedrijf start, of gewoon als bedankje.

Metalen beroepen beeldjes van bouten en moeren

De handgemaakte figuren van schroeven, moeren en staal zijn een populair personeelsgeschenk. Dat blijkt wel uit het brede aanbod. Neem bijvoorbeeld de collectie beroepen beeldjes. Van pastoor tot autoglaszetter! Er zijn letterlijk honderden ijzeren boutjes en moeren die een beroep uitbeelden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een metalen beeldje die het uitbeeldt.

Handgemaakte metalen beelden

Deze metalen beeldjes zijn allemaal met de hand gemaakt. Dat is op zichzelf wel een leuk feit. Het idee dat elk boutje en moertje met de hand aan elkaar gelast is. Dat is wel weer iets anders dan een massaproduct!

Het metalen beeld zelf, vind ik persoonlijk echter niet leuk naar te kijken. Maar dat is nog geen reden om deze metalen kunstwerkjes af te fakkelen.

Want we hebben allemaal de neiging om te denken, dat mensen van dezelfde dingen (niet) houden als wijzelf. Wist je dat dit een belangrijke valkuil is bij het geven van goede relatiegeschenken?

Als iemand mij dit cadeau zou geven, dan zou ik het als belediging opnemen.

Dus om die reden wil ik deze beroepen beeldjes toch aandacht geven op ons blog. Toegegeven, het staat niet in de categorie stijlvol. Dus lees je dit, en ben je het oneens? Stuur ons een foto van jouw metalen beeldje dat een beroep uitbeeldt dat er wél leuk uitziet!