Eigen standbeeld laten maken?

Make your company great again, met een eigen standbeeld.

Boeddha Trump: een decoratief relatiegeschenk idee

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus waarom zou je geen eigen standbeeld laten maken? Je eigen Boeddhabeeld bijvoorbeeld! Een Chinese ondernemer heeft groot succes met ingetogen standbeelden van Trump als Boeddha. The Donald staat niet bepaald bekend om zijn kalmte en vredelievendheid, maar dat maakt het ​​standbeeld van de voormalige Amerikaanse president in een ascetische pose misschien wel des te interessanter en sprekender. 

Trump Boeddhabeeld

Het Trump Boeddhabeeld, aangeboden via het Chinese e-commerce platform Taobao, kost 999 Chinese yuan (€ 130) voor de kleine versie, die 1,6 meter hoog is. Een grotere versie, van 4,6 meter, is beschikbaar voor ca. € 520. De houding, met de handen van Trump in zijn schoot gevouwen en de duimen naar buiten gericht, is een traditionele pose uit de boeddhistische kunst die meditatie en contemplatie betekent, iets waar de 74-jarige eindelijk tijd voor heeft sinds hij in januari het Witte Huis verliet voor zijn Mar-a-Lago paradijsje in Florida.

Credits: Weibo

Symbolische betekenis van het beeld

De Chinese staatskrant Global Times was de eerste die het object opmerkte en met de maker sprak. Deze promoot het beeld met de slogan ‘Make your company great again!’ en verklaarde ‘al tientallen’ van de eerste series van 100 te hebben verkocht. Een koper vertelde de krant dat ze het beeld hadden gekocht als een nederige herinnering om niet “te Trump” te zijn.

Meer kunst! Maar hoe? Een eigen standbeeld laten maken als relatiegeschenk is misschien iets boven je budget. Geef de finishing touch aan het (nieuwe) kantoor of huis van je relatie met deze stijlvolle relatiegeschenk beelden. Of kijk eens naar gekke metalen beeldjes die een beroep uitbeelden en betaalbare popart beelden.

Lees ook:  Trump betaalt valse factuur voor merchandise

Op Taobao is  de beeltenis van Trump – wiens naam kan worden weergegeven in twee verschillende spellingen in het Chinees – 特朗普 voor Tèlǎngpǔ of 川普 voor Chuānpǔ – uiterst populair. Consumenten kunnen er Trump-mondmaskers, poppen, beeldjes, hoeden, sokken en meer ‘Trump merchandise’ aanschaffen. Taobao, eigendom van Alibaba, maakt naar het schijnt meer omzet  dan alle Amerikaanse e-commerce giganten tezamen. Er zijn meer dan 1 miljard verschillende producten beschikbaar op de site.

Maak een statement met een persoonlijk standbeeld

Het is niet de eerste keer dat de tweemaal afgezette president  in een Boeddha-pose wordt weergegeven. Eerder bood Etsy al een 3d-geprinte fel oranje Trump Buddha. De maker beweerde  dat de Trump Boeddha niet bedoeld was als politiek statement. Maar dat de  Laughing Buddha ons gewoon duidelijk wil maken dat we, ongeacht waar we op 17 maart op stemmen, allemaal wat meer vrolijkheid en vreugde in ons leven kunnen gebruiken.