Objecten en beelden als relatiegeschenk

Deze bijzondere relatiegeschenk beelden zijn een decoratief en stijlvol cadeau idee voor je zakenrelaties.

Kunstzinnige en creatieve relatiegeschenken, zoals beelden en decoratieve interieur objecten zijn gewilde cadeaus. Maar onwijs lastig om te kiezen, en daarom hier wat mooie voorbeelden + adresjes. Deze gave eyecatchers zullen de finishing touch geven aan het (nieuwe) kantoor of huis van je relatie.

Beelden als relatiegeschenk geven

Er was ooit iemand die zei: “over smaak, valt niet te twisten.” Toch is het voor veel mensen lastig om een goed beeld als relatiegeschenk te kiezen. Want een beeld kan zeer bepalend zijn voor de sfeer in het interieur van een kantoor of studeerkamer.

Kunst is ideaal als je op zoek bent naar een symbolisch kado. We bedoelen hier niet de metalen beeldjes die beroepen uitbeelden, maar stijlvolle beelden en objecten met een karaktervolle uitstraling.

Dus stel dat jouw klant zo blij is met je cadeau dat het uiteindelijk een plekje krijgt in hun lobby op kantoor, een bureau of zelfs thuis! Daarom is dit relatiegeschenk idee een kans om als bedrijf een stevig statement te maken! En niet alleen vanwege de duurzame aard van sculpturen.

Stenen knoop

Het materiaal en de afwerking heeft een high-end vintage look waar wij gek op zijn. En het is volledig met de hand gemaakt, dus geen twee beelden zijn precies hetzelfde.

Ik zou deze knoop van travertijn kunnen uitleggen als een probleem dat niet kan worden opgelost. Maar als je het omdraait, kan dit relatiegeschenk beeld ook symbool staan voor een zeer duurzame relatie. 

Lees ook:  SwitchBot Curtain, maakt gordijnen smart

Praktische toepassingen – Een kunstwerk hoeft niet altijd in de smaak te vallen bij de ontvanger. Misschien oneerbiedig richting de ontwerper, maar als je kiest voor een beeld met voldoende gewicht, dan kan je cadeau altijd nog een praktisch nut dienen:

– Boekensteun
– Presse-papier
– Deurstop

Gouden stier

Decoratieve gouden deurstopper, boekensteun of presse-papier? Waar je dit gouden beeld ook voor zal gebruiken: hij houdt stand! Persoonlijk denk ik bij een stier direct aan het iconische ‘El Toro de Osborne’ van reclamebureau Azor. Maar een stier staat symbool voor zoveel meer dan sherry! Gaaf ornament voor op de salontafel of je bureau.

Miniatuur pand

Hollandse traditie mag in dit overzicht niet ontbreken. Bij de traditie Royal Delft hoort het maken van de wereldberoemde Delfts Blauwe huisjes. Een miniatuur van een bedrijfspand brengt gevoel van trots en waardering. Bij Royal Delft vertalen ze dat gevoel in het unieke Delfts Blauw.

Paardenbloem lamp

Dandelight ( paardenbloem lamp) is gemaakt van een echte paardenbloem die in het voorjaar in grote aantallen wordt geplukt en waarbij elk zaadje één voor één op een LED-lampje wordt geplakt. Het concept is gebaseerd op een van de beroemdste werken van Studio Drift. Natuur en techniek smelten in dit werk samen tot een multidisciplinair lichtsculptuur.

Het arbeidsintensieve proces symboliseert de kwetsbaarheid van het leven. Dandelight kan worden gezien als een kritische maar utopische visie op de toekomst van onze planeet, waar twee schijnbaar tegengestelde evoluties een pact hebben gesloten om te overleven.

Stalen spiegel

Design, kunst en technologie komen samen in deze bijzondere objecten. Zieta Design Studio maakt deze stalen spiegels met FiDU-technologie. Het resultaat is net zo uniek als de reflecties die je erin ziet. De stalen spiegels geven een nieuwe dimensie aan elke ruimte. Echt een conversation piece voor de lobby of de lounge van je kantoor. De stalen spiegel collectie van Zieta wordt gekenmerkt door gladde, optisch lichte vormen geïnspireerd op vloeistofdruppels.

Lees ook:  ASEAN regeringsleiders ontvangen luxe relatiegeschenk horloge

Venus beeldje

Dit vrouwelijke beeldje met hoge aaibaarheidsfactor charmeert. Het decoratieve Venus beeld is vervaardigd van polyresin en velvet en geïnspireerd op de Romeinse godin Venus; de godin van de liefde. Ornament van het merk HKliving te koop via Bijenkorf.

Hands up kandelaar

Een beetje gek, past dat bij jullie bedrijf of merk? Kijk dan bij pols potten. Ornamenten, kandelaars, beeldjes en vazen genoeg in de studio van Jan Wolleswinkel. Geslaagde creativiteit van (vaak) Nederlandse ontwerpers. Zoals deze Delfts blauw kandelaar candle holder handsup!. Verkrijgbaar in diverse formaten.


Ontbreken er leuke relatiegeschenk beelden aan dit overzicht. Is er een studio of atelier dat we over het hoofd hebben gezien? Stuur s.v.p. even een mailtje.