Kunst (kerst)pakket: geen kunst met een grote K.

UPDATE: Het Kunstpakket was een eenmalig initiatief en keert helaas niet meer terug… Als je het Kunstpakket een gaaf idee vindt en benieuwd bent hoe we voor jouw organisatie de aandacht kunnen genereren die het verdient, mail dan naar bureau@grotesk.nl.

Geef je personeel een (mini) kunstverzameling cadeau deze kerst, of zomaar.

Kunst in het kerstpakket, of als thuiswerk cadeau. Valt zoiets wel in de smaak? Maar Thomas van Asselt (bedenker) verzekert: “Het werk is van hoge kwaliteit en toegankelijk voor een breed publiek. Het is geen kunst met een grote K.” Een interessant idee, en bijzonder dat het is ontstaan ten tijde van de COVID-19 pandemie.

Wat zit er in het Kunstpakket?

Vijf makers publiceren werk dat speciaal voor het kunstpakket is ontwikkeld. Een toegankelijke en verrassende mix van stijlen. Hierbij moet je denken aan illustraties, fotografie, verhalen, poëzie en muziek. De makers achter het Kunstpakket (grafisch ontwerpstudio Bureau Grotesk) hebben een grote passie voor drukwerk en vormgeving. Je mag dus verwachten dat het er allemaal goed uitziet.

– illustraties
– fotografie
– verhalen
– poëzie
– muziek

Tip: Veel musea geven in deze coronacrisis virtuele rondleidingen en online events. Ook zijn er plannen om tegen gereduceerd tarief concerten te kunnen streamen vanuit huis. Dat zou nog een mooie aanvulling op het pakket kunnen zijn. 

Unboxing: het kunstpakket

Wat exact de inhoud is van het kunst kerstpakket blijft een verrassing. Maar de belofte is een mooie doos gevuld met kunstwerken, fotografie en korte verhalen van opkomende kunstenaars. En dat komt eigenlijk wel goed uit. Want steeds meer mensen werken fulltime vanuit huis, en komen amper nog in musea. Dus het is een welkome verrassing (en aanwinst) voor de inrichting van thuiswerkplekken.

Lees ook:  Lifesaver: kogelvrij notitieboek en 5 andere originele notitieboeken

Culturele en creatieve sector

Ook voor de betrokken kunstenaars komt het creatieve kerstpakket op een gunstig moment. Door corona zijn een steeds meer fotografen en illustratoren, nu geen werk. Gelukkig zet de coronacrisis ook aan tot nieuwe initiatieven. “…ze kunnen weer aan de slag.” zegt Van Asselt. Hij is blij dat zijn bureau de zwaar getroffen culturele sector een steuntje in de rug kan geven.

Kosten

Het kunstpakket kost € 45 (ex btw) inclusief bezorging aan huis voor elke medewerker. Op 1 adres leveren kan ook, dan betaal je slechts 1x de verzendkosten, en is kost het kunst pakket € 37,50 (ex btw) per stuk.

Past dit cadeau bij jouw bedrijf? 

Kunst als relatiegeschenk geven. Als HR manager of directie moet je wel een beetje lef hebben. Zeker als jullie normaal gesproken ‘wegkomen’ met een reep chocolade. Of een ‘platte’ cadeaukaart. Niets ten nadele van de alternatieven, maar dit is toch een iet wat intelligenter relatiegeschenk idee.

Als je het mij vraagt kan de gemiddelde werknemer wel wat culture uitdaging, en inspiratie gebruiken. En het is ook een positief gebaar richting de kinderen van de ouders die je kunst kerstpakket gaan ontvangen. Even geen voedselpakketten. Er is met kerst al genoeg voor de inwendige mens.

Dus grijp je kans. Geef ze in plaats van goedkope glucose suiker, verzadigde vetten en alcohol: een flinke dosis kunst cadeau! Meer informatie: hier.