Quebec op ieders lip!

Dit is wat de stad Quebec investeert in promotionele producten voor hun city marketing.

Quebec verdubbelt budget promotionele producten: warme sokken, handschoenen, sjaals en lippenbalsem.

Weinig van jullie zijn denk ik nog bekend met de slogan ‘Chief Whip op ieders lip!” De VVV van de Canadese stad Québec verdubbelde vorig jaar het budget voor promotionele producten tot 50.000 Canadese dollars (32k Euro). Een van de promotionele producten die daarmee werden aangeschaft: duizenden bedrukte lippenbalsems, “opdat Québec op ieders lip komt”.  

Daarnaast kocht het Office du tourisme de Québec (OTQ) 1.000 wintersokken (€8,50 per stuk), 400 paar handschoenen (€ 6,50 per stuk), 300 buttons (€ 4,90 per stuk), 650 sjaals (elk € 4,22) en 340 flesjes zeewater (€ 8,30 elk). Misschien is dit een leuk idee voor de (toeristische) promotie van jouw stad of provincie? 

Promotionele producten budget

Voor de lippenbalsems betaalde de VVV € 0,41 per stuk. “Lippenbalsems zijn erg populair. Dit relatiegeschenk is een knipoog waarmee we Quebec op ieders lip toveren,” aldus een woordvoerder in een interview met The Sherbrook Times.

Het jaarbudget van de OTQ voor promotionele producten is ruim 30k, waarvan bijna een kwart afkomstig  van de stad (500.000 inwoners). De rest moet opgebracht worden door de toeristenbelasting en lokale sponsors.

Lees ook:  Pinkcube groeit hard, wat is hun geheim?